Vrhovac stao na stranu radnika IRB „Zbog rada od kuće stvorena pogrešna percepcija“

Vrhovac stao na stranu radnika IRB „Zbog rada od kuće stvorena pogrešna percepcija“

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Srpske Dražen Vrhovac izjavio je da je u javnosti stvorena pogrešna percepcija da u ovoj banci ima zaposlenih koji ne dolaze na posao, a primaju platu, jer je od požara koji je zahvatio zgradu banke dio radnika raspoređen na rad od kuće.

Požar se desio 1. maja, a od 11. maja je na snazi odluka o radnom rasporedu radnika usljed vanrednih okolnosti uzrokovanih požarom. Drugi i treći sprat je oštećen u požaru i tu nismo mogli da koristimo službene prostorije, već samo dio četvrtog sprata u koji fizički nisu mogli da stanu svi radnici, naveo je Vrhovac.

On je pojasnio da je radni proces organizovan na način da je dio radnika dolazio u zgradu ili su dolazili u smjenama, dok je veći dio radnika radio od kuće posredstvom linka koji je povezan sa sistemom IRB.

– Svi su bili u radnom procesu i odgovorno tvrdim da ne stoje navedene tvrdnje da radnici IRB ne dolaze na posao – istakao je Vrhovac.

On je naglasio da su svi planovi ove banke ispunjeni, čak i premašeni, te je zahvalio radnicima što su ovakvim okolnostima uspjeli da realizuju sve ono što je tražila Vlada Republike Srpske.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This