Arhiepiskop kiparski: Nema govora o autokefalnosti crnogorske crkve

Arhiepiskop kiparski: Nema govora o autokefalnosti crnogorske crkve

Kabinet predsjednika države Jakova Milatovića reagovao je na pisanje da je tokom njegove posjete Kipru razgovarao sa argiepiskopom Georgijem o statusu Crkve u Crnoj Gori.

Reagovanje prenosimo integralno:

„Demantujemo navode pojedinih medija da je tokom sastanka predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i poglavara Kiparske pravoslavne crkve NJegovog visokopreosveštenstva arhiepiskopa Georgija, bilo riječi o kanonskom statusu Crkve u Crnoj Gori.

Tokom susreta sa poglavarom kiparske pravoslavne crkve predsjednik Milatović je upoznat sa istorijatom ove crkve, njenim trenutnim ustrojstvom, kao i značajnom ulogom koju ova Crkva ima u društveno-političkom životu Kipra.

Takođe, na sastanku su razmijenjena mišljenja i o izazovima sa kojima se svijet danas susrijeće.“

Podsjetimo, portal IN4S objavio je juče vijest da se predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, tokom zvanične posjete Kipru, sastao se i sa arhiepiskopom Kiparske pravoslavne Crkve, g. Georgijem.

Arhiepiskop kiparski: „Nema govora o autokefalnosti crnogorske crkve “
Kabinet predsjednika države Jakova Milatovića demantovao je navode da je tokom posjete Kipru razgovarao sa arhiepiskopom Georgijem o statusu Crkve u Crnoj Gori.

Povodom toga, oglasio se i kiparski vladika koji je u svom saopštenju pojasnio da tokom jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Crne Gore uopšte nije bilo razgovora, niti je bilo reči o Autokefalnoj crkvi ili lokalnim crkvenim vlastima u Crnoj Gori.

„Za Kiparsku Crkvu nema govora o autokefalnosti Crkve crnogorske koja je pod Patrijaršijom srpskom“ – naglašava u svom saopštenju Predstojatelj Kiparske crkve.

IN4S

CATEGORIES
Share This