„Nikada ne bih pomislila da joj može nauditi“ Majka Ane Volš otkrila nove detalje iz života kćerke

„Nikada ne bih pomislila da joj može nauditi“ Majka Ane Volš otkrila nove detalje iz života kćerke

Kada je Ana bila u Beogradu u periodu novembar-decembar rekla mi je da želi da više vremena provodi sa djecom. Pomenula je i Brajana. Rekla je da se promijenio. Da je odsutan, zamišljen i da to više ne može da podnese…

Ovako priča u svojoj najpotresnijoj ispovijesti do sada Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, Beograđanke koja je nestala u novogodišnjoj noći u Americi, a koju je, kako se osnovano sumnja, brutalno ubio suprug Brajan.

– Danas je 20. dan da ja ne znam ništa o svom detetu – rekla je majka.

Milanka je za Blic pričala o Ani, njenom braku sa Brajanom, ali i potrazi za njenom kćerkom. Naglas je izgovarala svoje misli, tumačila informacije koje je pročitala u medijima, jer kako kaže, samo iz medija saznaje šta se dešava. I poslije svega želi da vjeruje da će dobiti lijepu vijest; živi za to da još samo jednom čuje glas svoje kćerke i ne gubi nadu, iako je svakim danom ta nada sve tanja.

– Ja sam bila tamo (u Americi) tri puta, sve zajedno 16 mjeseci. Mnogo sam vremena provodila sa Brajanom i njom. On je brinuo o njoj, djeci, meni… Ana se smijala stalno. On se smijao stalno. Nikada ne bih pomislila da može da joj naudi. Ja mogu da razumijem i da se posvađaju, ali da joj učini nešto tako strašno, da se riješi tijela… – priča Milanka slomljena od tuge.

“Brajan je čudan i zamišljen”

Milanka je kroz višesatni razgovor tumačila događaje koji su prethodili Aninom nestanku, ali koje u vrijeme dešavanja nije razumjela kao crveno svjetlo. Mislila je da Brajan i Ana imaju probleme, a da su ti problemi zbog Anine želje da više vremena provodi sa djecom, dok je Brajan bio protiv.

– Ona je bila sa starijom sestrom u Beogradu i tada mi je Ana jednom prilikom pomenula da je Brajan čudan i zamišljen i da ona to više ne može da podnese i da želi da više vremena provodi sa djecom – priča Milanka.

Tada je predložila da pođe sa Anom u Ameriku, ali joj kćerka nije odgovorila. Dvadesetak dana kasnije, Ana joj je poslala nestrpljive poruke u kojima je moli da dođe koliko sljedećeg dana. Grubom igrom sudbine, Milanka nije mogla jer je morala da uzme terapiju od doktora. Predložila joj je da dođe dva dana kasnije… Ana joj je rekla da ipak ne mora.

FOTO: AP/GREG DERR, FACEBOOK/RINGIER
FOTO: AP/GREG DERR, FACEBOOK/RINGIER

– Muči me i proganja što nisam odmah otišla. Možda se ništa od ovoga ne bi desilo. Možda bih spriječila nešto – drhtavim glasom priča Milanka, koja se potom osvrće na njen boravak u Americi, u kući Ane i Brajana.

– Vidjela sam Brajana sada na slikama, mnogo se ugojio. Sasvim je drugačiji! Ne znam šta mu se dogodilo. Kada sam bila tamo, on je bio glavni kuvar. Spremao je ručak konstantno, a Ana je radila. Dolazila je uveče kući, presvlačila se i pravila palačinke. Njene palačinke su najbolje na svijetu! Smijala se stalno. Dok sam bila tamo provodila sam najviše vremena sa njenim najmlađim djetetom i Brajanom koji je radio od kuće. Ali znate, ja sam jedva čekala da vidim svoju Anu. Iako sam bila tamo sa svima njima, znala sam da se osjećam usamljeno, jer Brajan je stalno bio za računarom, jer je radio. Ana na poslu. Starija djeca u vrtiću… – priča Milanka.

Zatim se osvrće se na Brajanovu majku.

– Nas dvije se nismo ni dostojno upoznale. Kada sam otišla tamo ona je rekla da ne može da se pozdravlja zbog korone. Bilo je dogovoreno da se vidimo na ručku, ali meni je tada bilo nešto loše. Poslije toga naš susret se više nikada nije pomenuo. Meni Ana nije ništa loše rekla za nju – kaže Milanka.

Drhtavim glasom opisuje svoju kćerku.

– Ona je dijete kakvo se jednom rađa. Uvijek nasmejana, srećna, ambiciozna. Ne mogu vam opisati koliko voli svoju djecu, kakva je sa njima. Koliko god da je umorna ona će se igrati sa njima, biti uz njih – pričaMilanka.

“Ne znam da li ću preživjeti ako vijesti budu strašne”

Milanka dodaje da ne može da razumije da je Brajan, s kim je Ana dijelila koru hljeba, brinula o djeci i koga je voljela i o tome svima pričala, mogao da joj naudi, piše Blic.

– Ja to ne mogu da razumijem, ne mogu da razumijem da moje dijete ako je trpilo nasilje nije moglo da se obrati policiji. Ne mogu da prihvatim da ju je Brajan ubio i da se riješio tijela. Ne mogu da prihvatim to! Eto, tako, pomišljam i voljela bih da je Ana pokupila svoja dokumenta i pobjegla jer joj je dosta svega. Znate, ja samo želim da doživim da je čujem. Ako vijesti budu strašne, ja… Ja ne znam da li ću preživjeti! – slomljena od tuge priča Milanka.

Veoma je bolesna i zbog toga nije u stanju da brine o svojim unucima. Ipak, ističe da je Anina starija sestra Aleksandra rekla da će ona brinuti o djeci, ali da čeka da vidi šta će biti sa istragom.

– Važno je da djeca budu zajedno, da odrastaju zajedno. Ako je Brajan naudio Ani, on je u sekundi uništio svoju porodicu! – skrhana od bola priča Milanka.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This