Šef Vagnera tvrdi da „nikada nije čuo“ za Vulina?!

Šef Vagnera tvrdi da „nikada nije čuo“ za Vulina?!

Ruska paravojna grupa Vagner demantovala je u petak da regrutuje Srbe da se bore u Ukrajini, dan nakon što su aktivisti podneli krivične prijave protiv te organizacije u Beogradu.

Među onima koji su navedeni u pritužbama bili su i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vulin, direktor Državne bezbednosno-informativne agencije Srbije.

„Ja ne regrutujem Srbe“, rekao je osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin u izjavi, rekavši da nikada nije čuo za Bocana-Harčenka ili Vulina.

Ranije ove sedmice, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Rusija treba da zaustavi napore da regrutuje Srbe da se bore uz Vagnerove snage. On je rekao da ruski site-ovi i grupe na društvenim mrežama postavljaju oglase na srpskom jeziku tražeći dobrovoljce za grupu Vagner.

Sjedinjene Države saopštile su u petak da uvode nove sankcije Vagner grupi, optužujući je za isporuku sjevernokorejskog oružja Rusiji za korištenje u ratu u Ukrajini, što Vagner poriče, i za regrutaciju ruskih zarobljenika za borbu.

(Klix/Foto: AP)

CATEGORIES
Share This