Nakon oluje preko 300.000 domova ostalo bez struje

Nakon oluje preko 300.000 domova ostalo bez struje

Više od 300.000 domova i preduzeća na istoku Sjedinjenih Američkih Država ostalo je bez struje u utorak nakon što su snažne oluje s grmljavinom pogodile regiju, ubivši najmanje dvije osobe, a otkazano je i na hiljade letova.

U Južnoj Karolini, gdje je više od 12.000 potrošača ostalo bez struje u utorak ujutro, 15-godišnji dječak poginuo je nakon što je drvo palo na njega dok je izlazio iz automobila.

U Firenci, Alabama, policija je saopštila da je 28-godišnji muškarac poginuo nakon što ga je udario grom, izvještava USA Today.

Više od 1.700 letova je otkazano, a skoro devet hiljada je prolongirano za ponedjeljak, prema web stranici za praćenje letova FlightAware.

Jaka grmljavina i vjetar brzinom od skoro sto na sat uzrokovali su štetu u južnoj Pensilvaniji, centralnom Merilendu i sjevernoj Virdžiniji, rekao je za USA TODAY Endrju Orison, meteorolog iz Nacionalne meteorološke službe u Koledž Parku u Merilendu.

Orison je rekao da su postojali brojni izvještaji o gradu veličine loptice za golf širom srednjeg Atlantika i bujičnim poplavama u gradskom području Baltimora.

Odbor za komunalne usluge Noksvila objavio je Tviteru da je šteta u cijeloj njenoj uslužnoj zoni u Tenesiju „ogromna“ i da će vjerovatno trebati nekoliko dana da se, prvo procijeni, a kasnije i sanira.

(Klix)   Foto:Twitter

CATEGORIES
Share This