Tijana Bošković u Trebinju: Ovacije za najbolju odbojkašicu svijeta

Tijana Bošković u Trebinju: Ovacije za najbolju odbojkašicu svijeta

 

Slavna odbojkašica se juče družila sa učesnicima Evropskog prvenstva u odbojci za učenike do 18 godina. Omladinci nisu krili oduševljenje a Tijana im je imala šta poručiti.

– Osjećam se sjajno kao i uvijek i drago mi je što šaljemo ovakvu sliku širom Evrope kao i to što je Hercegovina i Grad Trebinje organizator jednog ovako velikog takmičenja i manifestacije. Iskreno srce mi je puno što vidim ovako veliki broj đaka i sportista i nadam se da ćemo opet imati priliku da se vidimo i družimo – rekla je Tijana Bošković.

Kaže da slijedi zasluženi odmor nakon izuzetno naporne sezone koja je trajala sedam mjeseci.

– To vrijeme ću naravno provesti sa porodicom i sa dragim ljudima i nakon toga slijede reprezentativne obaveze. Bez Bileće se ne može. Nisam bila jako dugo kući, mislim da je ovo prvi put da godinu dana nisam dolazila u Bileću tako da sam ovog puta još srećnija – rekla je srpska odbojkašica.

Sreću danas nije krio ni Tijanin prvi trener. Zoran Vidaković kaže da je nekada Tijana od njega imala tremu, sada priznaje da njemu nije svejedno stati pored svjetskog broja jedan. Trener otkriva da je Bošković prije odboje trenirala karate,

– Karate je počela kao mala još kod učitelja i ona je na nekom takmičenju koliko ja imam informaciju svoju protivnicu udarila slučajno ili namjerno ne znamo tada je trener naružio i ona rekla neću ja to da treniram zato što to nije sport u kome moram da vodim računa i prešla je tada na odbojku i odmah se vidjelo da ima talenat i rad, ali i taj iks faktor koji je mnogo bitan” – istakao je Vidaković.

Čelnici i učesnici prvenstva koje se ovih dana održava u Trebinju srećni i zahvalni što su imali priliku družiti se sa Tijanom Bošković.

– Sve je puno emotivnog naboja i svi smo pod nevjerovatnim utiscima njenog dolaska, njene veličine, ne samo sportske nego i ljudske. Vidite i sami koliko ima strpljenja da sa svakim stane i porazgovara i nama je zaista čast da je najbolja odbojkašica svijeta upravo iz ovih krajeva – rekla je Gorica Bilak.

Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike do 18 godina održava se u kompleksu Grad Sunca. Stiglo je oko 250 učesnika iz Srpske, Srbije, Sjverne Makedonije, Crne Gore, Češke i Moldavije. Domaćini prvenstva su resorno ministarstvo i Grad Trebinje a pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske.

ATV

CATEGORIES
Share This