„Tadić je mijenjao taktiku treneru!“ Otkrivena tajna o bivšem kapitenu Orlova

„Tadić je mijenjao taktiku treneru!“ Otkrivena tajna o bivšem kapitenu Orlova

Šejn Long, irski napadač, u podkastu je govorio o Dušanu Tadiću, bivšem kapitenu reprezentacije Srbije, tačnije o njegovom periodu koji je proveo u dresu Sautemptona.

Šejn Long je otkrio nekoliko zanimljivih podataka u vezi Dušana Tadića koji je četiri sezone nosio dres Sautemptona, ekipe sa juga Engleske, i za to vrijeme je ovaj tim bilježio sjajne rezultate.

– Imali smo jednog trenera, neću da mu pominjem ime, koji je htio da igramo sa dva napadača i da vežu bekove. Međutim, nije funkcionisalo, pa nas je Dušan skupio i rekao da igramo ono što uvijek igramo 4-3-3. Trener nije ni primijetio da je promijenjena taktika. Vidjelo se koliko voli fudbal – rekao je Long.

Podsjetimo, Tadić je u Premijer ligi odigrao ukupno 134 utakmice i postigao 21 gol, jedini klub za koji je upisao više nastupa je Ajaks, gdje je nastupao 16. put i postigao čak 77 golova, piše Sportal.

Dušan Tadić je odigrao 111 utakmica za reprezentaciju Srbije, bio je kapiten Orlova, ali je od dresa sa državnim grbom odlučio da se oprosti poslije Evropskog prvenstva koje je ljetos održano u Njemačkoj.

Agencije

CATEGORIES
Share This