Petrušev „žrtva“ trejda, napušta Filadelfiju

Petrušev „žrtva“ trejda, napušta Filadelfiju

Poslije samo tri minuta u dresu Filadelfije Seventisiksers, reprezentativac Srbije „spakovan“ je u trejd u okviru kojeg će Los Anđeles Klipersi dobiti i Hardena i Pi-Džej Takera, dok će u suprotnom smijeru krenuti Markus Moris, Nik Batum, Robert Kovington, Kenjon Martin Džunior, pik prve runde drafa 2028. i dva pika druge runde u međuvremenu.

Filadelfija je otpustila i veterana Danija Grina kako bi oslobodila mjesta za poveći broj novih igrača.

Ostaće upisano da je bivši košarkaš Crvene zvezde, Anadolu Efesa i Mege zabilježio jedan skok bez upućenog šuta na koš u dresu tima koji ga je 2021. izabrao kao 50. pika na draftu.

Petruševa u Los Anđelesu čeka rad s trenerom Tajronom Luom i druženje sa hrvatskim centrom Ivicom Zubcem koji od 2019. nosi dres Klipersa.

Zanimljivo, ovaj tim u međuvremenu je draftovao još dvojicu srpskih košarkaša, Vanju Marinkovića (2019, 60. pik) i Balšu Koprivicu (2021, 57. pik) tako da postoji šansa da Zubac i Petrušev dobiju još nekog saigrača sa kojim mogu razgovarati na maternjem jeziku.

S obzirom na to da su dio trejda sa „siksersima“ bila trojica krilnih igrača Klipersa, mjesta za napredak i dokazivanje svakako će biti za Petruševa. Na njemu je da šansu iskoristi.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This