Ovo je tako nedostajalo Crvenoj zvezdi: Na najbolji mogući način započeli novu sezonu

Ovo je tako nedostajalo Crvenoj zvezdi: Na najbolji mogući način započeli novu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde su na najbolji mogući način započeli novu sezonu, pošto su u prvom kolu Superlige Srbije kao domaćini pobijedili Jedinstvo iz Uba sa ubedljivih 4:0.

Utakmicu Crvena zvezda Jedinstvo ste mogli uživo da pratite na Sportalu.

Navijači sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije mogu biti zadovoljni onim što su njihovi ljubimci prikazali na sezonskoj premijeri, a to se ne odnosi samo na rezultat, već i na nekoliko drugih stvari.

Dominacija Zvezdinog djeteta

Povratnik u redove Crvene zvezde Luka Ilić bio je najagilniji igrač na terenu u prvom poluvremenu.

Mnogo problema je Ubljanima pravio nekadašnji biser Zvezdine omladinske škole, koji se ovog ljeta na Marakanu vratio kao veliko pojačanje.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Ilić je igrao na mjestu lijevog krila i kad god je lopta bila kod njega, navijači na stadionu “Rajko Mitić” mogli su da uživaju u dobrim potezima i driblinzima, kojima je pravio dar-mar pred golom protivnika.

Uspio je Luka i da asistira kod drugog gola Šerifa Ndiajea, a nije imao sreće da se i sam upiše u strijelce, iako je nekoliko puta pokušavao da ugrozi protivničkog golmana Vukašina Jovanovića.

Na kraju, ostalo je samo nejasno iz kog razloga ga je Vladan Milojević zamijenio već na poluvremenu.

Dva špica, tri gola

Sve zvezdaše mora da raduje činjenica što je njihov tim na startu sezone postigao četiri gola, od čega su tri bila djelo najisturenijih napadača.

Prethodnih godina je Zvezda znala da kuburi sa golgeterskom formom centarforova, pa su kestenje iz vatre nerijetko morali da vade prije svih Aleksandar Katai i Mirko Ivanić.

Međutim, ako se po jutru dan poznaje, ove sezone bi priča mogla da bude potpuno drugačija.

Šerif Ndiaje, startna “devetka” na meču sa Ubljanima, je u 18. i 23. minutu tresao mrežu gostiju, a čak je imao i još dvije dobre prilike da dođe makar do het-trika.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Dakle, Senegalac je raspoložen za igru i spreman je da u sezoni koja je tek počela nemilosrdno rešeta mreže rivala.

Gdje je Šerif stao, tu je nastavio Bruno Duarte.

Napadač koji je tek prije nekoliko dana stigao u Crvenu zvezdu je iskoristio prvu priliku u kojoj se našao, nakon što je ušao sa klupe, pa je iz prvog kontakta postao debitant koji je dao najbrži gol u istoriji kluba. Za to mu je bilo potrebno samo 52 sekunde.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Fudbalski Nikola Jokić

Crvenu zvezdu je ovog ljeta pojačalo nekoliko fudbalera, ali bi kao najbolji posao možda mogao da se ispostavi dolazak Dalsija, koji je doveden bez obeštećenja.

Defanzivni vezista je na Marakanu stigao tiho, ali je već tokom priprema i na prvoj zvaničnoj utakmici pokazao jedan ozbiljan kvalitet, kojim malo ko može da se pohvali.

Naime, reprezentativac Gvineje Bisao u svojim nogama ima vrhunski “dubinski” pas. Samo na utakmici protiv Jedinstva je dva puta maestralno sa svoje polovine slao lopte unaprijed, što je ljubitelje sporta podsjetilo na asistencije koje deli najbolji košarkaš planete Nikola Jokić, kada prebacuje čitav teren.

Dalsio je prvo proigrao a taj način Milana Rodića, iz čega je Zvezda dobila samo korner u nastavku akcije, a potom je istu loptu poslao i za Luku Ilića, pre nego što je ovaj proigrao Šerifa Ndiajea za drugi gol na meču.

Drugi gol Zvezde i opet Šerif

Podsjetimo, Dalsio je i tokom priprema već demonstrirao taj kvalitet.

Prema tome, utisak je da bi Dalsio mogao da bude Zvezdino tajno oružje protiv velikana na evropskoj sceni, pogotovo kada crveno-bijeli budu igrali čekajući šanse iz kontranapada, piše Sportal.

S portal

CATEGORIES
Share This