„Ko bi te davne 2005. rekao da ćemo…“ Prve riječi emotivnog Novaka Đokovića poslije finalnog okršaja sa Nadalom

„Ko bi te davne 2005. rekao da ćemo…“ Prve riječi emotivnog Novaka Đokovića poslije finalnog okršaja sa Nadalom

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa, ono između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, ove subote dobilo je svoj posljednji čin u Rijadu. Srbin je u borbi za treće mjesto na Slemu šest kraljeva slavio sa 6:2, 7:6, a poslije meča je dobio priliku da kaže nekoliko riječi.

Kada je meč završen, Rafi i Novaku su uručeni pehari, a Đoković je dobio mikrofon i obratio se svom najvećem rivalu.

– Ne znam gdje da počnem, vratiću se na prvi meč 2005. godine, mislim da je to bilo tad. Ko bi rekao da ćemo skoro 20 godina kasnije sa 60 mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu. Imam najveće moguće poštovanje, nevjerovatan si sportista, nevjerovatna čovjek. Rivalstvo je bilo stvarno intenzivno, nadam se da ćemo sedeti na plaži, piti piće i pričati o nečem drugom. Želio bih da čestitam tvom timu, familiji na karijeri koju si imao. To je i vaš uspjeh. Znam koliko žrtve treba porodica da stavi u karijeri profesionalnog tenisera, zaslužili ste ovo koliko i on. Svaka čast na nevjerovatnoj karijeri.

Teško je, mogu da pričam cijelu noć. Ne želim da pričam, on treba da priča umjesto mene. Bila je čast, bilo je nevjerovatno zadovoljstvo da delim teren s tobom. Ovo je emotivan momenat, igrali smo toliko mečeva tokom godina i nemoj da napustiš tenis, ostani još malo. Ostani sa nama. Završiću sa jednim još, ne samo od mene, nego i teniskog svijeta. Ostavio si nešto u ovom tenisu, hvala ti – rekao je Đoković.

Osim Rafi, Novak se obratio i ljudima koji su organizovali ovaj turnir, kao i navijačima koji su u velikom broju došli da bodre najveće tenisere današnjice.

Agencije

CATEGORIES
Share This