Istorijska bruka Partizana – Mladost ga ponizila u Humskoj! VIDEO

Istorijska bruka Partizana – Mladost ga ponizila u Humskoj! VIDEO

Fudbaleri Mladosti GAT savladali su ekipu Partizana na njegovom stadionu u Humskoj ubedljivim rezultatom 4:0 (2:0).

Nema sumnje da je ovo istorijsko poniženje crno-belih i to na njegovom stadionu u prvom domaćem meču posle tri meseca, a samo pet dana pred nastavak evropske priče.

Tim Gordana Petrića će u četvrtak od 21.00 gostovati moldavskom Šerifu u Kišinjevu u okviru prvog meča šesnaestine finala Lige konferencije.

Ovim porazom, gotovo da je izgubljena svaka nada da bi Partizan mogao da se vrati u šampionsku trku, tek što su se njegovi navijači ponadali da je to zaista moguće posle kiksa Crvene zvezde na startu prolećne polusezone.

Crno-beli sada zaostaju ogromnih 11 bodova u odnosu na najvećeg rivala, dok je Mladost GAT još uvek pretposlednji tim na tabeli, sada sa 16 osvojenih bodova.

Nizali su se ove noći šok za šokom za Partizan, a prvi je viđen već u četvrtom minutu. Posle centaršuta sa desne strane, Svetozar Marković je veoma loše izbio loptu, pravo na nogu Tjeriju Romeinu Galu koji je iz prve levom nogom na veoma lep način matirao Aleksandra Popovića.

Početni „Hladan tuš“ nije prošao, a novi je zahvatio domaće igrače u 11. minutu. Ponovo je „krivac“ bio Svetozar Marković, ovog puta još gorom i više početničkom greškom, „asistirao“ je Kristijanu Dal Belu, a on je lepo plasirao loptu daleko od nemoćnog Popovića.

Istina je da je Partizan u meč ušao sa trojicom ofanzivnih vezista u sredini (Natho, Pantić, Andrade), Baždarom kao polušpicom i Gomešom i Pavlovićem u vrhu napada, ali to ni izbliza nije značilo da će biti opasan.

Minuti su prolazili, a nikakav odgovor nije stizao od izabranika Gordana Petrića koji su bez krila i sa slabo ofanzivnim bekovima bili potpuno nemoćni u pokušajima da nešto urade kroz sredinu.

Iako je posed lopte bio u velikoj meri na strani „parnog valjka“, njegov je motor večeras dobrano zaribao u svim pravcima. Jedina prava prilika viđena je u 42. minutu kada je Urošević na drugoj stativi propustio da smesti loptu u mrežu, dok su mu smetala dvojica čuvara.

Nemoći Partizana svedoči i drugo poluvreme u kom je nastavio da bude jalov i bezidejan, čak uprkos ulasku u igru Dijabatea, Meniga i Fejse.

Potonji je, čak, nastavio kataklizmu Partizanovih grešaka napravivši jedanaesterac u 52. minutu, a koji je kapiten Novosađana Novica Maksimović pretvorio u 3:0.

Samo tri minuta kasnije potpuna katastrofa Partizana, a još jednom je sve „zakuvao“ Svetozar Marković greškom u najobičnijoj predaji lopte. Krenuo je napad Mladosti, a u nastavku ga je Nemanja Milić nadvisio i doneo konačnih 4:0.

Partizan ni u preostalom delu susreta, a to je bilo više od pola sata, nije uspeo da dođe makar to utešnog pogotka.

Imao je pokušaj Kvinsi Menig, pa i Bibars Natho, ali je nula ostala na semaforu pored Partizanovog imena.

(B92)

CATEGORIES
Share This