Zvezda deklasirala komšije VIDEO

Zvezda deklasirala komšije VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su kao gosti savladali Voždovac (6:0), u meču 21. kola Superlige Srbije.

Izabranici Miloša Milojevića popravili su utisak od prošlog vikenda, kada su na „Marakani“ remizirali sa Vojvodinom (1:1).

Aktuelni šampion je pitanje pobednika rešio u prvih pola sata meča, kada je postigao tri gola, uz crveni karton za Mateju Đorđevića, defanzivca domaćih.

Redom su, u periodu od 15. do 24. minuta pogađali Gelor Kanga, iz penala, Osman Bukari i Aleksandar Katai.

Sve što je sledilo bilo je određivanje posla, Zvezda je nizala prilike, a u strelce su stigli da se upišu i Aleks Vigo u 64, Kings Kangva u 77, odnosno Mirko Ivanić u 82. minutu utakmice.

Zvezda je i dalje lider srpskog šampionata sa 57 bodova, dok je Voždovac ostao sedmi na tabeli sa 34 poena, koliko imaju Vojvodina i Novi Pazar.

Crveno-beli su imali inicijativu od samog starta meča, a prve pokušaje, Ivanića i Viga, beležimo u uvodnim minutima.

Ključni detalj viđen je u 10. minutu utakmice, kada je Mateja Đorđević povukao Aleksandra Pešića i načinio čist penal.

Zaradio je žuti karton, ali je posle VAR intervencije i gledanja snimka od strane sudije Dejana Trifkovića, odluka promenjena, a defanzivac Voždovca isključen.

Odgovornost u 15. minutu preuzeo je Gelor Kanga, koji je autoritativno izveo jedanaesterac i savladao Andriju Katića.

Zvezda je u 19. minutu najpre propustila šanse za novi gol, a onda ubrzo, u istom minutu, ipak stigla do dupliranja prednosti.

Kanga je dodavanjem kroz sredinu probio odbranu domaćih, Bukari je prihvatio loptu, istrčao pred Katića i lako ga savladao.

Aleksandar Katai je pripretio u 22. minutu, kada je šutirao sa leve strane iskosa, ali je lopta samo liznula prečku i završila preko gola.

Samo dva minuta kasnije, Katai se upisao u strelce. Azarov je pronašao Ivanića, koji je bio u visini penala, a onda majstorski proigrao Kataija, kome nije bilo preterano teško da pogodi ugao Katićevog gola.

Isti igrač je ubrzo još jednom probao, ovoga puta nonšalantno, lagano, u svom stilu, a lopta je prohujala pored stative.

Zvezda je koristila brojčanu nadmoć, pritiskala, u finišu poluvremena stigla do još jednog pogotka, preko Bukarija, ali je on ipak poništen, zbog ofsajda u kojem se pre toga našao Ivanić.

Nastavak nam je doneo istu sliku na terenu, pošto su se akcije gostiju ređale, a na početku je uglavnom Katai bio taj koji je bio najaktivniji.

Milojević je ubrzo osvežio vezni red, ali su akteri četvrtog pogotka u 64. minutu bili starteri, Ivanić i Aleks Vigo.

Ivanić je šutirao sa leve strane iskosa, Katić je odbio loptu, ostao na zemlji, da bi potom Vigo šutirao, ne baš kako je želeo, ali dovoljno dobro da savlada golmana domaćih.

Asistent kod tog pogotka je koji minut kasnije pogodio i prečku, posle udarca glavom na centaršut iz kornera Veljka Nikolića.

Petarda na krovu je pukla u 77. minutu. Katai je probio po levoj strani, uposlio Ivanića, koji je bio izblokiran, ali je na loptu naleteo rezervista Kangva, koji je zatresao mrežu.

Nije se tu zaustavila Zvezda, a u strelce je u 82. minutu stigao da se upiše i Mirko Ivanić, koji je u prvom duelu u sezoni zabeležio tri asistencije i pogodak.

Zvezda je pritiskala do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali promene rezultata više nije bilo – 6:0.

(B92)

CATEGORIES
Share This