Duljaj se predao, Partizan u rasulu pred derbi, Evropa sve dalje

Duljaj se predao, Partizan u rasulu pred derbi, Evropa sve dalje

Čukarički je u samo tri dana i dvije utakmice ugasio sve snove Partizana da na kraju šampionata mogu da izbore plasman na drugo mjesto, koje vodi u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

To bi automatski značilo da bi Partizan u slučaju eliminacije iz najkvalitetnijeg takmičenja nastavio evropski put kroz grupnu fazu Lige Evrope.

Očajna uprava, katastrofalan igrački kadar, loš stručni štab, razjedinjeni navijači, ogromna dugovanja, to je ukratko i jednom riječju danas Partizan. Crno-bijeli brod je u slobodnom padu i kraj agonije se ne nazire, jer u ovom trenutku niko nije spreman da preuzme klub iz Humske. Ni bivši igrači nisu voljni da se vrate i pomognu. Partizanu su leđa svi okrenuli.

Duljaj najgori u istoriji

Igor Duljaj je na klupi proveo osam utakmica. Trebalo je da trgne crno-bijele, ali njegov učinak je najgori u istoriji Partizana. Duljaj je upisao samo dvije pobjede, jedan neriješen rezultat i čak pet poraza.

https://twitter.com/FKPartizanBG/status/1649830851495034884?s=20

Čukarički je u dva meča otkrio sve mane i slabosti Partizana koje je u svom kratkom mandatu na klupi Gordan Petrić uspio da sakrije. U Duljajevoj eri sve je isplivalo na površinu. Aktuelni trener je u izjavi poslije drugog poraza od Čukaričkog otkrio nemoć svih.

– Nemam odgovor na pitanje kako dalje. Situacija je izuzetno teška, klub nikad nije bio u ovako teškoj situaciji. Samo mogu da poručim da će Partizan da živi i dalje. Živio je i živjeće – rekao je Duljaj.

Mladi trener Partizana, koji je prepušten sam sebi, jasno je na ovaj način poručio da se predao. Izostale su one izjave “nastavljamo dalje”, “moramo bolje”… Ovakvog optimizma nakon drugog poraza od Čukaričkog nije bilo.

Stolica kao Murinjo

Bez igre, bez ideje, duboko podijeljen, Partizan tako čeka srijedu i dolazak šampiona i vječitog rivala. Trebalo bi čudo da se desi pa da Partizan ostane neporažen protiv Crvene zvezde.

A vukao je Partizan proteklih godina niz pogrešnih poteza. Na početku sezone sportski direktor Ivica Ilijev nastavio je praksu svojih prethodnika. Tako je bombastično najavio imenovanje Ilije Stolice za šefa stručnog štaba, kao da je u najmanju ruku doveo Murinja ili Anćelotija. Sjetimo se da je Stolica stigao nakon što su aktuelnu upravu odbili baš svi treneri koje su kontaktirali.

FOTO: FK PARTIZAN /M. TODOROVIĆ
FOTO: FK PARTIZAN /M. TODOROVIĆ

Partizan je vraćao i igrače poput Fejse, koji ne mogu da se ustale u prvom timu.

Cijena akumuliranog neznanja

Dolaskom mirnog i hrabrog Gordana Petrića na klupu stvari su krenule nabolje, ali i nekadašnjem defanzivcu je prekipjelo pa je otišao. Učinak njegovog nasljednika Igora Duljaja ne treba ni spominjati.

Danas svi izbjegavaju da komentarišu stanje u kojem se nalazi Partizan, ali je Ivan Golac nedavno bio iskren i direktan.

– Kad akumulirate neznanje, onda dođete u ovakvu situaciju. Ona je dramatična. Partizan više rezultatski ne predstavlja ozbiljan tim. Više nismo favoriti s kim god da igramo. Najteže je kad dođete u situaciju da onaj koji je na terenu nasuprot vas više vas ne respektuje. Nije samo Liga šampiona ugrožena, Partizanu je ugroženo i to četvrto mjesto – iskren je Golac u izjavi medijima u Srbiji.

Šta dalje, pitanje je koje postavljaju mnogi. Jasno je da Duljaj ne može da vodi klub u finišu sezone, a ako ga smijene, uprava Partizana nema koga da imenuje, jer svi bježe.

– I Duljaj moli Boga da ga smijene, jer nema rješenja – rekao nam je jedan bivši igrač Partizana koji je želio da ostane anoniman.

Pokušali smo da dobijemo nekoliko bivših igrača Partizana ali niko nije želio da daje bilo kakve izjave po pitanju krize u crno-bijelom taboru.

Postavlja se logično pitanje koga se boje, ako već tvrde da vole Partizan i da im je on sve.

CATEGORIES
Share This