DRAMA U ARENI SA TUŽNIM KRAJEM: Virtus srušio Partizan za prvu pobedu u Evroligi

DRAMA U ARENI SA TUŽNIM KRAJEM: Virtus srušio Partizan za prvu pobedu u Evroligi

Bolje su crno-beli počeli meč u Areni. Tajrik Džons i Vanja Marinković su pravili mnogo problema odbrani Virtusa i održavali prednost od sedam do devet poena, međutim do kraja prvog dela utakmice gosti su počeli da igraju dosta bolje. Klajburn je pokazao zašto je jedan od najboljih krila u Evropi i počeo je da pogađa iz svih pozicija. Partizan nije uspevao da postigne koš puna četiri minuta u prvoj četvrtini i Virtus je uspeo da stigne prednost, ali su beogradski crno-beli uspeli da odu sa plus pet na mini odmor.

Druga deonica je celim svojim tokom bila izjednačena. Nastavio je Klajburn da igra dobro za Virtus, a priključio mu se i Taker koji je sam napravio mini seriju i sredinom druge deonice je Virtus došao do izjednačnjea. Sabrali su se igrači Partizana do poluvremena i uspeli su da održe plus pet, te sa tom razlikom odu na poluvreme.

U drugom poluvremenu utakmica se nastavila u istom toku. Iako je Virtus vezao četiri poena na početku, Partizan je preko Tajrika Džonsa i Vanje Marinkovića uspeo ponovo da ode na plus devet, ali nisu crno-beli uspeli da održe tu prednost. Zaigrao je Kordinije sjajno, a u napadu je nije bilo dobrih rešenja za crno-bele. Promašivali su Bonga i Karlik Džons, a Klajburn je nastavio da „rešeta“ i usepo da vrati Virtus u meč pred poslednju deonicu.

Poslednja deonica donela je najviše uzbuđenja. Počeo je Virtus bolje, a Partizan je napravio nekoliko grešaka. Gosti su strpljivo gradili napade i uspevali da dođu na minus jedan. Onda je u igru ušao Brendon Dejvis koji je doneo novu energiju Partizanu. Pogodak, potom i odbrana odveli su Partizan ponovo na plus četiri. Ono što je sve zabrinulo je povreda Karlika Džonsa na četiri minuta do kraja meča, što je dodatno poljuljalo Partizan. U poslednja tri minuta viđena je prava drama. Obe ekipe su pravile dosta grešaka, ali su se košarkaši Virtusa bolje snašli u završnici.

Poslednji minuti doneli su dramu, a Partizan je imao sve u svojim rukama. Klajburn je pogodio, a nakon toga crno-beli su imali čak dve šanse. Najpre je Lundberg krenuo ka košu, ali je zaustavljen bez faula na pet sekundi do kraja i lopta je bila za Virtus. Kada su gosti izveli loptu, delovalo je da kao najlepši san za crno-bele. Nilikina je uspeo da preseče loptu i imao je svo vreme ovog sveta, kao i otvoren put ka košu, ali je Francuz odlučio da šutira za tri poena, a šut je ostao na obruču. Tako su gosti iz Bolonje uspeli da upišu prvu pobedu u Evroligi, a pred crno-belima ima još mnogo izazova.

Partizan će u sledećem kolu igrati protiv Monaka u sredu od 20.45 u Beogradu, dok će Virtus igrati protiv Bajerna dan ranije.

Agencije

CATEGORIES
Share This