David De Gea sve bliži Fiorentini: Fenomenalni golman bi mogao zaigrati na „Artemio Frankiju“

David De Gea sve bliži Fiorentini: Fenomenalni golman bi mogao zaigrati na „Artemio Frankiju“

Ne tako davno jedan od najboljih golmana na svijetu, ne brani niti ima klub više od godinu dana. Tačnije od 1. jula 2023. kada mu je istekao ugovor sa Mančester Junajtedom.

Klub sa Old Traforda nije želio da mu ponudi novi ugovor i 33-godišnji Španac je poslije 12 godina i 545 utakmica napustio slavni engleski tim. Junajted i menadžer Erik Ten Hag odlučili su da ga zamijeni pet godina mlađi Kamerunac Andre Onana.

Imao je De Hea u međuvremenu ponuda, ali nije prihvatio niti jednu. Sve do nedavno. Poznati italijanski novinar Nikolo Skira javlja da je španski čuvar mreže, poslije propalih pregovora sa Đenovovom, ponuđen Fiorentini i da je klub iz Toskane objeručke prihvatio prijedlog.

Navodno, pregovori su uveliko u toku i očekuje se da budu uspješno završeni. David De Hea je insistirao na dvogodišnjem ugovoru, do ljeta 2026, a godišnja plata nije (pre)velika za golmana njegovog kalibra – navodno „samo“ 2,5 miliona evra plus bonusi.

Njegovi obožavaoci, među kojima su i brojni navijači Mančester Junajteda, raduju se povratku De Hee na fudbalske terene, bez obzira što bi to ovog puta bilo daleko od Old Traforda – piše sportklub.

CATEGORIES
Share This