Crveno-beli razbili Fenerbahče usred Istanbula

Crveno-beli razbili Fenerbahče usred Istanbula

CRVENA zvezda je sa dve pobede otvorila sezonu u Evroligi. U 3. kolu je gostovala Fenerbahčeu i nanela mu prvi poraz u najelitnijem takmičenju, pošto je u Istanbulu pobedila sa 57:76 (12:26, 19:12, 11:16, 15:22).

Bio je ovo susret dve neporažene ekipe, tim Šarunasa Jasikevičijusa je uprkos izostancima Marka Gudurića, Tarika Biberovića i Skotija Vilbekina bio favorit na ovom meču, ali crveno-beli su odigrali fantastičnu utakmicu i zasluženo su slavili.

Ekipi iz Beograda očigledno leži istanbulski velikan. Ovo je Zvezdi bila peta pobeda u poslednjih šest mečeva protiv ovog kluba.

Gosti su idealno otvorili utamicu i brzo su došli do dvocifrene prednosti – 5:17. Nastavili su izabranici Janisa Sferopulosa da razbijaju rivala i posle uvodnih 10 minuta su imali velikih +14 – 12:26.

Bilo je očekivano da Fenerbahče pokaže rekaciju, to se i desilo. Ipak, crveno-beli su i dalje dominirali, ali tim iz Istanbula je na kraju prvog poluvremena prepolovio prednost rivala u odnosu na kraju prvog kvartala – 31:38.

Uvek treća četvrtina u košarci može da bude presudna za ishod utakmice. Zvezda je u njoj rano izašla iz bonusa, no nastavila je da igra agresivno u odbrani. Ipak, domaćin je u jendom momentu prišao na samo četiri poena minusa – 41:45.

Sjajno su za Zvezdu igrali pre svega Džoel Bolomboj i Majk Daum, a redove je povezao i Miloš Teodosić, pa su se Beograđani brzo vratili na dvocifrenu prednost i sa rezultatom 42:54 se ušlo u poslednji kvartal.

Ništa se nije promenilo ni u poslednjem periodu i gosti su došli do velikog trijumfa i druge pobede u gostima ove sezone u Evroligi.

Koliko su crveno-bili dominantni najbolje se može videti po tome što je Vejd Boldvin prve poene postigao tek dva minuta pre kraja meča, kao i po tome što su domaćin nijednom nije vodio.

Najveća snaga Zvezde na početku sezone je odlična odbrana. Nijedna ekipa nije dala 80 poena timu Janisa Sferopulosa. Pariz je stao na 77, Baskonija 71 i Fenerbahče 57.

Najefikasiji kod pobednika bio je Džoel Bolomboj koji je ostvario dabl-dabl od 18 poena i 11 skokova. Pratio ga je Nemanja Nedović sa 17. Na drugoj strani najbolji je bio Najdžel Hejs Dejvis sa 20, dok je Devon Hol stao na 10.

Crvena zvezda sad ima učinak 3-0 i u narednom kolu dočekuje Barselonu (petak, 20). Fener je na 2-1.

Fenerbahče – Crvena zvezda 57:76 (12:26, 19:12, 11:16, 15:22)

Dvorana: „Ulker arena“. Gledalaca: oko 9.000. Sudije: Pjotr Pastusjak (Poljska), Karlos Kortes (Španija), Tomas Bisel (Francuska).

Fenerbahče: Birsen, Boldvin 3, Meli 1, Šanli 2, Mahmutolu 3, Hejs-Dejvis 20, Hol 10, Pjer 5, Žagars 2, Kolson 9, Marjanović.

Crvena zvezda: Miler Mekintajer 8, Kenan 3, Teodosić 2, Davidovac, Mitrović 7, Kalinić 7, Dobić, Bolomboj 18, Daum 14, Gedraitis, Nedović 17, Jago.

Novosti

CATEGORIES
Share This