Čedo lozničkog fudbala zablistao i u Nišu: Kao nekad Dragan Pantelić!

Čedo lozničkog fudbala zablistao i u Nišu: Kao nekad Dragan Pantelić!

Strahinja Manojlović, dvadesetdvogodišnji golman Radničkog iz Niša, mladi reprezentativac Srbije, bivši reprezentativac BiH, zablistao je,u punom sjaju, u ekipi sa Čaira, za samo 15 dana, jer je već na utakmici sa Železničarem iz Pančeva  proglašen za igrača utakmice.

Danas stiže sa Radničkim na velelepni stadion Lagator u Loznici, grad koji je, kako kaže njegov otac  Milan , „mjesto Strahinjinog golmanskog, fudbalskog rođenja“.

Lozničani se raduju dolasku njihovog čeda, koji je na terenima Lagatora spasavao gdje ga je dovodio otac Milan, rodom iz Lokanja, kod Zvornika, u Republici Srpskoj,  junak minulog rata.

– Sa devet godina sam Strahinju počeo da dovodim da trenira i uči od trenera kakav je Mladen  Mišić – priča ponosni otac.

– Formirao se kao golman u Loznici gradu koji volim više nego moj rodni kraj  i hoću da se to zna. Igrao je Strahinja uspješno i u Slozi iz Lipničkog Šora, Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišić, Grafičaru, bio je dio Zvezdinog tima svoje generacije, sjajne rezultate je ostvario u Mačvi, Javoru iz Ivanjice. Bio je igrač Tima kola, igrač mjeseca Super lige. I sve je sjajno, ali Loznica je nama u srcu i njegove igre u selekciji pionira.

Milan i Strahinjina majka  raduju se uspjesima svog sina, a ponosni su, kao vrijedni i požrtvovani roditelji, i na kćerku sada već uglednu zvorničku doktorku.

– Djeca su nam divna – kaže otac  Milan.

– Svako uspješan u onom što radi i posebno što voli. Ništa ljepše. Srećni smo. Uživamo što ga naša Loznica i Lozničani pamte.

Prijatelj porodice Mihailo Purić kaže da se svi raduju, jer sve ukazuje da će Strahinja biti legenda kao što je na za niški Radnički bio Lešničanin Dragan Pantelić,  koji  je nedavno preminuo.

– Ovo je sjajan primjer kako se rad i trud uz talenat isplate, uz požrtvovanje divnih roditelja kakvi su nesumnjivo Slađana i  Milan.

ISTOK

CATEGORIES
Share This