Višković: „Postoje vozila srednje klase, nisu toliko skupa“

Višković: „Postoje vozila srednje klase, nisu toliko skupa“

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je da Vlada neće dozvoliti nabavku luksuznih automobila, te da je već izdat nalog da se obustavi nabavka vozila.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će se Vlada pridržavati preporuke Fiskalnog savjeta da obustavi nabavku vozila i poslovnih prostora, Višković je odgovorio da Vlada neće dozvoliti nabavke ostalih vozila, pogotovo luksuznih veće vrijednosti.

– Postoje vozila srednje klase, koja nisu toliko skupa, koja mogu da zadovolje potrebe i Vlada će se sigurno toga držati – naveo je Višković.

Premijer je rekao da je Vlada, po preporuci Fiskalnog savjeta Srpske, dala instrukciju da se obustavi nabavka vozila, osim Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je dobilo saglasnost za nabavku 50 novih vozila za njihove potrebe.

On se osvrnuo i na sjednicu Narodne skupštine RS, koja je zakazana za četvrtak, 2. novembra, navodeći da će se na njoj naći prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta koji je veći za oko 140 miliona KM. Višković je poručio da će budžet za ovu godinu u cijelosti biti izvršen.

– Moram da razočaram sve one koji su pripisivali slom Republike Srpske u 2023. godini i označavali kao neki dan de, počev od Vidovdana do kraja septembra. Moram da razočaram sve te i pošaljem poruku građanima Republike da će Vlada izvršiti budžet u cijelosti zaključno sa 31. decembrom – istakao je Višković.

On je dodao da razlog za brigu nemaju ni penzioneri, ni pripadnici boračke populacije, ni radnici, ni ostali građani.

– Sve što je predviđeno budžetom, tako će i biti. Nismo išli na smanjenje budžeta nego na povećanje – rekao je Višković. On je dodao da je Republika Srpska u ovoj godini vratila 988 miliona KM, a zadužila se oko 600 miliona KM.

– Znači da smo blizu 400 miliona KM više vratili iz budžeta nego što smo se zadužili. Toliko o tim nevjernim Tomama i o slomu Republike Srpske – naglasio je Višković.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This