Karan: Imamo modernu, jaku i snažnu policiju

Karan: Imamo modernu, jaku i snažnu policiju

Na Trgu Krajine u Banjaluci, povodom Dana policije 4. aprila, prikazana je vježba u kojoj su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice ,Helikopterskog servisa,  Žandarmerije, banjalučke Policijske uprave, kao i pripadnici servisnih službi grada.

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan istakao je da jedan od ciljeva MUP-a zadobijenje povjerenja građana, a osnovni zadatak zaštita života i bezbjednosti građana.

„Na ovaj način prikazujemo građanima da imamo modernu, jaku i snažnu policiju Srpake, sposobnu da se suoči sa svim izazovima, kazao je Karan.

„Da bi bili uspješni, moramo ulagati u policiju kroz materijalno tehnička sredstva“, rekao je Karan, navodeći da će sljedeće godine 1500 policajaca otići u penziju i da ministarstvu nedostaje kadra.

„Kada su u pitanju smjene kadrova, on je kagao da se ne radi o čišćenju kadrova bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, nego da je u pitanju prirodni tok u Ministarstvu, kretanje u službi i u rukovodnom odjelu. Treba dati mogićnost mladim kadrovima da osvježimo policiju, kazao je Karan.

Ukoliko bude smjena, one će, kaže Karan, biti javne, a do njih dolazi zbog propusta.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This