BN: Mima Karadžić najbolji glumac na „Danima komedije“

BN: Mima Karadžić najbolji glumac na „Danima komedije“

– Na 22. „Danima komedije“ u Bijeljini, nagrada za najboljeg glumca pripala je Milutinu Mimi Karadžiću, za ulogu Branka Macure u komadu „Sportsko srce“ Đorđa Milosavljevića, saopštili su iz Zvezdara teatra.

Predstava u produkciji Zvezdara teatra imala je svoje premijerno izvođenje u decembru 2021. godine, pod rediteljskim vođstvom Milana Karadžića.

U ovoj komediji pored Mime, igraju i Nela Mihailović, Nina Nešković, Aleksandar Đurica i Nikola Šurbanović.

Na uručenju nagrade Karadžić je pozvao sve kolege na scenu i istakao da je nagrada plod igre svih glumaca u predstavi.

„Svaka nagrada je lepa, mada ja nisam veliki ljubitelj nagrada za glumu, jer smatram da je aplauz publike najbolja nagrada. U Bijeljini je bilo sjajno, bio je veliki odziv publike i veliki aplauz. Ova nagrada pripada svima mojim kolegama sa kojima igram u „Sportskom srcu“, a ja sam je primio u njihovo ime“ – rekao je Karadžić i dodao da je „Sportsko srce“ sjajna komedija naravi i mentaliteta koju svim snagama preporučuje.

Mimi je ovo druga nagrada na festivalima za pomenutu ulogu, nakon što je prošle godine dobio „Zoranov brk“ za najboljeg glumca, na 31. Danima „Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

„Sportsko srce“ je proglašeno i za najbolju predstavu u celini, na 27. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu 2022. Godine.

Na matičnoj sceni Zvezdara teatra ovaj komad će u aprilu biti izveden u dva termina – 18. i 26.4. od 19.30 časova.

(Tanjug) Foto: Alo

CATEGORIES
Share This