Zagreb sluša samo Čovića, dolazi vrijeme kada ćemo korumpirane političare pospremiti u zatvore…

Zagreb sluša samo Čovića, dolazi vrijeme kada ćemo korumpirane političare pospremiti u zatvore…

Sve je u našim rukama i ne tražimo krivca vani, krivac je među nama samima, kazao je Skopljaković.

Vlada Republike Hrvatske na predzadnjoj sjednici donijela je odluku o financijskoj potpori Memorijalnom centru – Groblju mira na Bilima u iznosu od 350.000 eura, a ugovor o potpori potpisan je u Hrvatskom narodnom saboru.

Činjenica da Plenković šalje 350.000 eura novca poreskih obveznika iz Hrvatske u Hercegovinu i da je groblje na kojem su pokopane ustaše daleko ispred Doma zdravlja u Novom Travniku.

Slika

No, nije ovo prvi put da Zagreb izdvaja značajna sredstva za projekte koje vode bliski ljudi lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

Kako je moguće da je za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ustaško groblje od strategijskog značaja, a ne škola u kojoj će se obrazovati mladi naraštaji, pitanje je koje smo postavili Boži Skopljakoviću, predsjedniku Hrvatske stranke BiH!?

Jesu li Hrvati u Bosni na margini i zbog toga što Zagreb „čuje“ samo ono što Čović govori?

-Godinama smo upozoravali na opasnost da službeni Zagreb sluša isključivo glas HDZ-a ali na žalost nismo nailazili na razumijevanje. Iz samo nekoliko primjera financiranja određenih projekata vidljiv je ponovno utjecaj HDZ-a i njihovih satelita a što izravno utječe na realizaciju potrebnih projekata na terenu.

Vlada RH je u 2024. godini, izdvojila oko 160.000 eura za izgradnju srednjoškolskog centra u što je uključen i manji iznos za renoviranje dijela Doma zdravlja u Novome Travniku. Prema ovome HDZ-u je strategijski interes groblje u Mostaru a ne Dom zdravlja u Novome Travniku, kazao je Skopljaković.

I u bh. entitetu Republika Srpska slična je situacija. Milorad Dodik, skupa s političkim vrhom tog bh. entiteta svako malo obilježava godišnjice stradanja iz prošlosti, teško optužujući vlast u susjednoj Hrvatskoj za zločine u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“, te baš kao i njegov strateški partner Čović obilazi bogomolje i groblja.

Na pitanje jesu li etnonacionalni lideri potrošili sve kredite kod građana, pa se i na takav način pripremaju pred predstojeće lokalne izbore u BiH, Skopljaković odgovara:

-Na žalost, Visoki predstavnik uvodi pilot projekt uvodeći nove tehnologije u izbore ali na ograničeno malom broju biračkih mjesta. Upošljavanje u javnim institucijama i javnim poduzećima isključivo ovisi o kadvanističkim organizacijama koje formulom K2N (kriminal, korupcija i nepotizam, op. „SB“) upravljaju svime što nas se dotiče. Građani mogu glasati protiv tih organizacija, ali na žalost oni u K2N organizacijama mogu biti spokojni jer će i na ovim izborima pobijediti zahvaljujući pokradenim glasovima. Sve dok se ne uvedu nove tehnologije na svim biračkim mjestima građani ne mogu smijeniti one koji su odgovorni za iseljavanja, za ne transparentno trošenje javnog novca, krpajući rupe pred izbore a dijelom koruptivnog novca osiguravaju neophodnu novčanu potporu.

Nakon brojnih potresa u redovima HDZ-a BiH, i osnivanja novih političkih partija s hrvatskim predznakom, prvenstveno u srednjoj Bosni, ali i u Livanjskom kantonu, očekujete li promjene na lokalnim izborima u mjestima poput Viteza, Žepča, Novog Travnika, u kojima je HDZ BiH 30 godina na vlasti?

-Nikako ne očekujemo promjenu jer kako možemo činiti isto, a očekivati promjenu, nema smisla. Da se vide pukotine kod kadvanističkih organizacija to je evidentno, ali na žalost Dejtonski mirovni sporazum omogućio je etno-nacionalistima da vladaju ovom zemljom na način kako su vladali, podjelom zemlje u torove u kojima tornjaci vladaju. Da li želimo živjeti u ovakvoj državi moramo najprije odgovoriti sami sebi, a od Visokog predstavnika tražiti da osigura nove tehnologije za naredne Opće izbore kada ćemo napokon saznati volju naroda. Tada ćemo moći kriviti sami sebe, ako rezultat ostane isti ili ćemo iskoristiti prigodu da se konačno riješimo kadvanista i dovedemo nove snage koje će ih pospremiti u zatvore koje su gradili za svoje političke protivnike. Sve je u našim rukama i ne tražimo krivca vani, krivac je među nama samima, kazao je Skopljaković.

Slobodna Bosna

CATEGORIES
Share This