Aleksandar Glavaš se javno oprostio od Nešićevog DNS

Aleksandar Glavaš se javno oprostio od Nešićevog DNS

Član Predsjedništva DNS i bivši poslanik te stranke Narodne skupštine Republike Srpske, Aleksandar Glavaš, podnio je ostavku na sve stranačke funkcije i najavio potpuno napuštanje politike i bavljenje privatnim biznisom.

„Juče je održana konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske i time je prestao moj mandat narodnog poslanika. Želim da se zahvalim svima na saradnji u protekle četiri godine, a posebno kolegama narodnim poslanicima sa kojim sam proveo mnogo vremena u proteklom periodu i stekao dosta životnog iskustva i uz to zastupao interese, prije svega građana Sarajevsko-romanijske regije, govoreći o problemima sa kojima se susrećemo (Regionalna deponija, saniranje štete od poplava, životni standard, zapostavljena infrastruktura…), ali i perspektivama razvoja (Olimpijski centar, aerodrom na Sokocu, infrastrukturni projekti…), zapravo sve ono što sam smatrao da misle birači koji su mi ukazali povjerenje“, napisao je Glavaš na Fejsbuku.

Kako je kazao za njega je interes Republike Srpske bio iznad partijskog ili bilo kog drugog interesa, te da je, kao ističe, uvijek glasao “smatrajući da treba da stanemo iza institucija i zaključaka koji se odnose na jačanje Republike Srpske i put ka konačnoj nezavisnosti”.

„Želim da se zahvalim predstavnicima medija na saradnji i realizaciji preko 40 medijskih nastupa i velikom broju izjava, reakcija i intervjua gdje sam posebno ponosan na nastupe sa temama BiH i pozicijom Republike Srpske, u kojima sam na sve načine pokušavao da objasnim štetni uticaj Visokog predstavnika i bošnjačkog hegemonizma u BiH“, naveo je.

„Zahvaljujem se i mojim kolegama i saborcima iz stranke sa kojima sam izgradio prije svega prijateljski odnos koji prevazilazi sve ideološke i političke različitosti što smatram najvećim benefitom u proteklom periodu. Posebno moram da se zahvalim mojoj porodici na podršci i ogromnom razumijevanju. Želim da se zahvalim biračima i simpatizerima koji su me podržali na prethodnim izborima, a isto tako i onima koji to nisu, poštujući demokratsko pravo izbora, pogotovo u smislu donošenja odluke o mom budućem angažmanu“, dodao je Glavaš.

Poručio je da će podnijeti ostavku na sve političke pozicije u Demokratskom narodnom savezu, kao i članstvu, te da u budućem periodu neće biti politički angažovan i okrenuće se “angažmanu u struci i privatnom sektoru”.

„Moram da istaknem na kraju da sam odbio “bijeli hljeb”, jer smatram da je to nemoralno i neprikladno za bilo koju radno sposobnu osobu u vrijeme nekontrolisane inflacije i teškog položaja velikog broja građana Republike Srpske, ne osuđujući poslanike čije materijalno stanje opravdava ovaj vid obeštećenja“, istakao je Glavaš u objavi.

(BN   Foto:Facebook)

CATEGORIES
Share This