Radnici Nacionalnog parka “Sutjeska” stupili u generalni štrajk

Radnici Nacionalnog parka “Sutjeska” stupili u generalni štrajk

Radnici Nacionalnog parka “Sutjeska” stupili su juče u generalni štrajk, zahtijevajući isplatu neisplaćenih plata, dok su iz uprave poručili da bez pomoći resornog ministarstva ne mogu ispuniti ova potraživanja.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Dragomir Drakul rekao je da traže hitnu isplatu plata u punom iznosu za decembar 2022. godine, januar i februar 2023. godine, platu za februar 2020. godine, kao i razlike plata od 10 i 20 odsto za jun i jul 2021. godine.

Drakul je izjavio novinarima da će radnici u generalnom štrajku biti sve do ispunjenja zahtjeva i da će u tom periodu u procesu rada biti 13 radnika od ukupnog broja zaposlenih, te da su za sutra najavili jednočasovnu blokadu magistralnog puta Foča-Gacko, koja će početi u 11.55 časova.

U Štrajkačkom odboru rekli su da su odluku o stupanju u generalnu obustavu rada donijeli jutros, nakon što im zahtjevi nisu ispunjeni u proteklih sedam dana, koliko je trajao jednočasovni štrajk upozorenja.

Vršilac dužnosti direktora Nacionalnog parka “Sutjeska” Miloš Nogo rekao je da su obavijestili sve koji su nadležni.

On je rekao da su od Vlade Republike Srpske dobili jednu tranšu s kojom ne mogu da isplate nijednu platu.

Nogo je istakao da su uradili sve što im je resorno ministarstvo tražilo, izuzev plana oporavka, za koji je naveo da nisu u mogućnosti da ga urade bez Ministarstva.

 

Srna

CATEGORIES
Share This