Bileća: Načelnik opštine nagradio Omladinsko pozorište – Vaš uspjeh je i uspjeh naše Bileće!

Bileća: Načelnik opštine nagradio Omladinsko pozorište – Vaš uspjeh je i uspjeh naše Bileće!

Omladinsko pozorište Bileća je za veoma kratko vrijeme postalo pozitivan primjer u našem gradu. Pokazali su da svoje ciljeve mogu ostvariti uz rad, ljubav i nesebično zalaganje. U rezultatima njihovog rada uživaju prvenstveno njihovi sugrađani. A, kada se donese još koja značajna nagrada, zajednička radost je nemjerljiva.

Na 52. Teatarskom festivalu BiH FEDRA, dobili su nagradu za najbolju predstavu, a član ansambla Gojko Samardžić osvojio je nagradu za najboljeg glumca Festivala.

Danas je članove Omladinskog pozorišta ugostio načelnik opštine Bileća, Veselin Vujović. Ponosan je i srećan što ovakvi ljudi doprinose zdravom uticaju na kulturno polje našeg grada.

„Ponosan sam na ove mlade ljude, koji Bileću predstavljaju u najljepšem mogućem svjetlu. Lazar Gnjato, direktor bilećkog Doma kulture i osnivač Omladinskog pozorišta je pravi primjer, koji pokazuje kakvi se rezultati postižu kada se pravi čovjek nađe na pravom mjestu“, izjavio je načelnik opštine, koji je gostima uručio zahvalnicu za postignute rezultate i razvoj kulturnog života naše opštine i novčanu nagradu.

„Pobijedili smo pozorišta sa tradicijom, favorite koji su nastupali sa predstavama u kojima glumi šezdeset ljudi, čime je ovaj uspjeh još nevjerovatniji. Zaslugom Omladinskog pozorišta, Festival srednjoškolskog teatra  naredne godine dolazi u naš grad. Ovaj uspjeh nije pitanje sreće, već rezultat rada i truda Bojana Milidragovića i ove divne djece“, izjavio je Lazar Gnjato, osnivač pozorišta.

A, Bojan Milidragović, reditelj predstave „Ožiljci“, koja je Bileću upisala na mapu amaterskih pozorišta i teatarskog života kaže da ovakav uspjeh nije očekivao.

„Naš pristup temi, koja je inače aktuelna, bio je pogodak u metu i sada smo tu gdje jesmo.Trud i rad su presudni u svakom slučaju, ali je velika sreća imati pored sebe ovakvu ekipu“, istakao je Milidragović.

Titula najboljeg glumca pripala je Gojku Samardžiću, koji kaže da je saradnja i prijateljstvo sa ovim divnim ljudima pravo bogatstvo.

„Kada u neki posao uđete sa ljubavlju čuda se dešavaju, a mi smo to dokazali“, kaže Samardžiċ.

Opština Bileća će uvijek biti podrška ovakvim ljudima, jer svaki njihov uspjeh je i uspjeh naše Bileće.

ISTOK

CATEGORIES
Share This