Anica Dobra u filmu “Nedelja” kao Marina Tucaković

Anica Dobra u filmu “Nedelja” kao Marina Tucaković

Snimanje filma “Nedelja” koji prati životnu priču izvođača narodne muzike Džeja Ramadanovskog je u toku, a otkriveno je da će lik Marine Tucaković tumačiti glumica Anica Dobra.

 

Nakon što je krajem 2021. godine najavljeno da će se snimati film o legendi narodne muzike Džeju Ramadanovskom, je prenio da će glavnu ulogu tumačiti Husein Alijević iz nekadašnje grupe “Beat street”.

U filmu koji prati životnu priču legendarnog izvođača narodne muzike takođe će glumiti i srpska glumica Anica Dobra, a tumačiće lik Marine Tucaković.

Tucaković je bila jedna od najzaslužnijih za Džejevu uspješnu karijetu, a srpski mediji prenose da će njena uloga u filmu biti centralna.

Odluci da ulogu dodjele Anici Dobri pomogla je činjenica da je njen suprug Miodrag Mića Sovtić bio dobar prijatelj Ramadanovskom još od perioda 70ih te su smatrali da ona poznaje njegov lik bolje od drugih.

Radnja “Nedelje” obuhvata period od njegovog odrastanja do muzičke karijere, zajedno s brojnim zanimljivim ličnostima koje su obilježile njegov život, kao i duh Beograda.

– Biće to uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog, bez suvišne patetike, s upečatljivim likovima. Scenario se drži bitnih činjenica iz pjevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspješnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude – ranije su naveli iz Filmskog centra Srbije koji će sufinansirati projekat.

Blic

CATEGORIES
Share This