Iz Glavnog operativnog štaba SDS: Referendumski proces će biti završen tek nakon što posmatrači SDS slikaju zapisnike

Iz Glavnog operativnog štaba SDS: Referendumski proces će biti završen tek nakon što posmatrači SDS slikaju zapisnike

Predsjednik Glavnog operativnog štaba SDS Marinko Božović je povodom referenduma u Bijeljini izjavio da je hit današnjeg referendumskog dana na žalost predsjednica GIK Dijana Savić Božić i naglasio da ukoliko ona insistira na poštovanju Zakona i procedura za provođenje referenduma, onda će morati omogućiti posmatračima SDS-a da slikaju zapisnike nakon unošenja podataka o ishodu referenduma.

„Imajući u vidu iskustva sa ranijih izbora, posmatračima SDS-a je data instrukcija da se obavezno slikaju zapisnici nakon unošenja podataka iz izbornog procesa i u tom smislu ćemo smatrati da je tek tada proces okončan“, naglasio je Božović i podsjetio da ista odredba stoji u Pravilniku RIK-a za provođenje opoziva.

On se zahvalio Sembercima i građanima Bijeljine na dosadašnjem odzivu na referendum i podsjetio da je do 15 časova izašlo preko 36 posto.

„Očekujemo izlaznost preko 50 posto i smatramo da je to znak da opoziv protiv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića neuspješan“, zaključio je Božović.

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This