Izlaznost do 15:30 sati prešla 38%: Protivnici Petrovića krenuli u kupovinu glasova

Izlaznost do 15:30 sati prešla 38%: Protivnici Petrovića krenuli u kupovinu glasova

Prema posljednjim podacima izlaznost građana do 15: 30 sati je prešla 38 odsto.

U Bijeljini referendumski dan protiče uz veliku napetost i nervozu stranaka, predvođene SNSD-om, koji po svaku cijenu hoće da opozve gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića. Ta nervoza u popodnevnim satima se povećava i vidna je, tvrde naši izvori.

Prema posljednjim podacima izlaznost građana do 15: 30 sati je prešla 38 odsto.

Kako saznajemo ta brojka se ne sviđa SNSD-u, pa je krenulo sačekivanje grđana koji dolaze na biračka mjesta. Prema informacijama s terena krenula je nova „faza“ kupovine glasova, koja se udvostručuje u odnosu na jutros i prethodne dane kada su aktivisti te stranke dijeli novac Sembercima da podrže opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

U službi SNSD-a je i Gradska izborna komisja, koja je zadužena i za provođenje referenduma, u čemu prednjači predsjednica Komisija Dijana Savić Božić, koje radi po instrukcijama SNSD -ove republičke izborne komisije, koja je pravila prilagodila kako odgovora toj stranci.

Dijana Savić Božić jutros se u programu jedne televizije pohvalila da će bez obzira na sve opoziv uspjeti, čime se deklarisala javno na čijoj je strani.

Opoziv gradonačelnika Bijeljine pokrenula je većina u gradskoj skupštini koju predvodi SNSD.

Tokom dana uočeno je da aktivisti SNSD-a nude novac građanima, a to su radili i prethodnih dana, dok se pojedincima dijele i bonovi u vrijednosti 50 KM.

Podjela bonova za gorivo dijeli se i ispred biračkog mjesta u Osnovnoj školi Vuk Karadžić građanima uz zahtjev da podrže opoziv gradonačelnika Bijeljine. Gorivo uz poklon bon može se podići na pumpi Monaco.

Izjašnjavanje građana Bijeljine odvija se na 183 biračka mjesta.

Kako nam pišu naši, čitaci zaposleni u javnim ustanovama, Vode, Elektrobijeljina, Pošta, zdravstvenim ustanovama se pozivaju da obavezno izađu na referendum i da glasaju za opoziv gradonačelnika Bijeljine. Telefonski pozivi, kako nam javljaju naši čitaoci, koji su pozivani su vrlo drski i grubi s prijetećim porukama.

To je još jedan dokaz da je u SNSD-u Bijeljina i pratećim strankama zavladala nervoza.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pozvao je jutros sugrađane da slobodno izađu na referendum i glasaju po svojoj savjesti.

(BN) Foto: Ilustracija

CATEGORIES
Share This