Istraga još traje, a počinilac poznat, nalazi se na liječenju

Istraga još traje, a počinilac poznat, nalazi se na liječenju

Porodica Santrač iz Banjaluke još čeka okončanje istrage nakon što im je 23.marta ispred kuće u naselju Starčevića zapaljen automobil.

Strahuju da će se komšija Zdravko Čolić, koji je automobil zapalio, vratiti kući sa psihijatrijskog liječenja jer se to dešavalo i ranije.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka odgovaraju da još nije formiran predmet.

Pitanje na koje nismo dobili odgovor je ko je nadležan za ovakve slučajeve?

Automobil porodice Santrač, star tri mjeseca, gotovo u potpunosti je izgorio a štetu nemaju od koga da naplate.

Tatjana, koja je prva primijetila blijesak ispred kuće, priča da se sve dogodilo iznenada i da još ne mogu vjerovati šta ih je snašlo.

“Pozvali smo vatrogasce i policiju jer sam primijetila kad sam izlazila da ima kanister vani, tad je došao i taj komšija koji je u stvari zapalio automobil, počeo je i on da gasi požar, nakon par minuta se onesvijestio, mi u tom momentu nismo znali da je on počinilčac djela, Ja kad sam ostala kući sa djecom pregledala sam kamere koje imamo na kući, tek kad ga je hitna pomoć odvezla ja sam vidjela da je on u stvari zapalio automobil“, rekla je vlasnica automobila Tatjana Santrač.

Sa komšijom problema, tvrde, nisu imali. Čoliću su, ističu u porodici Santrač, pomagali kad je u svojoj kući aktivirao bombu.

“Mi imamo saznanja da je posljednju godinu dana dva puta boravio na liječenju u psihijatriji, što nije dalo nekog značaja jer svaki put sve gore i gore se ponaša, čak je i komšijama prijetio da će ih i ubiti i zapaliti imovinu. Plašim se da izađem na ulicu jer ne znam šta mu sljedeće može pasti na pamet, da li može zapaliti mene djecu, baciti bombu. Apelujem da institucije urade svoj dio posla da se takvo lice smjesti u adekvatnu ustanovu kako se tako nešto ne bi nikome dešavalo“, izjavila je Santračeva.

Istraga u ovom slučaju još traje. Tužilac je naložio policijskim službenicima da izvrše uviđaj na licu mjesta i da preduzmu sve potrebne istražne radnje, kažu u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Po prikupljanju svih dokaza Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, od strane policijskih službenika PU Banja Luka, biće dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari iz člana 240. KZ RS“,  u redovnoj proceduri.

Po zaprimanju izvještaja Tužilaštvo će formirati predmet i dodijeljiti u rad postupajućem tužiocu, koji će odlučiti o preduzimanju svih daljih potrebnih radnji u navedenom predmetu.

U međuvremenu stanovnici Starčevice, njih oko 80, potpisali su i peticiju kojom traže da se Čolić smjesti u adekvatnu ustanovu kako ne bi ugrožavao živote ljudi i njhovu imovinu.

Ko je nadležan za ovakve slučajeve pitali smo banjalučki Centar za socijalni rad ali odgovor nismo dobili!

(BN) Foto: Ustupljena fotografija

CATEGORIES
Share This