Partizan savladao Igokeu u Beogradu u 25 kolu ABA lige

Partizan savladao Igokeu u Beogradu u 25 kolu ABA lige

– Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Igoee 89:74 (33:25, 17:19, 18:13, 21:17) u utakmici 25. kola ABA lige.

Najbolji u redovima domaće ekipe bili su Aleksa Avramović sa 15 poena i tri asistencije, dok je Alen Smajlagić dodao 12 poena i tri skoka. U ekipi Igokee istakao se Stefan Đorđević sa 18 poena i 10 skokova.

Početkom meča obe ekipe su bile raspoložene, dok je Partizan u odbrani bio za nijansu agresivniji. Pogađali su Madar i Smajlagić za svoju ekipu, čime se Partizan odvojio na 10 poena prednosti. U drugoj četvrtini raspoloženost se nije umirila i „crno-beli“ su uspevali da održe rezultatsku prednost. Na momente Igokea je prilazila na tri poena zaostatka ali je Partizan serijama uspevao da povrati izgubljeno.

Početkom prugog poluvremena gostu su zaigrali agresivno u odbrani i posle tri minuta povedu sa dva poena.

Partizan je ponovo serijom od 10:1 vratio prednost i nastavio da kontroliše meč. Posebno raspoložen je bio Avramović koji je nanizao 12 poena za redom. Tokom poslednje deonice „crno-beli“ su nastavili da pogađaju za tri poena i da preko tranzicije prave sve veći rezultatski plus.

Partizan je trenutno prvi na tabeli regionalne lige sa 22 pobed ei dva poraza, dok je Igokea na 11. poziciji sa 9 pobeda i 19 poraza.
U narednom kolu „crno-beli“ gostuju Zadru, dok Igokea dočekuje ekipu Studentskog centra.

(Tanjug) Foto: Starsport

CATEGORIES
Share This