Akcija „Market“: I policijska oprema pronađena

Akcija „Market“: I policijska oprema pronađena

​U akciji „Market“ kojom rukovodi Tužilaštvo BiH uhapšeni su državljanin Slovenije M.K. i A.N., saopšteno je iz MUP-a RS.

MUP RS saopštio je da su osumnjičeni uhapšeni u okviru razotkrivanja, identifikovanja i pronalaženja drugih članova organizovane kriminalne grupe koja je kriminalistički obrađivana u operativnoj akciji kodnog naziva „Market“ zbog izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

„Na osnovu naredbe Suda BiH obavljeni su pretresi na više lokacija, kojom prilikom je oduzeta manja količina opojne droge kokain, novac u većem iznosu, dva pištolja, veći broj mobilnih telefona, dijelovi policijske opreme, dva automobila koja su korištena prilikom izvršenja navedenih krivičnih djela od čega jedan putnički automobil ima ugrađeni specijalni bunker za ilegalni prevoz robe tzv ‘štek'“, dodaje se u saopštenju.

Državljanin Slovenije M.K. se tereti da je u više navrata u BiH, preko graničnih prelaza prevezao veću količinu opojne droge, između ostalog i kilogram opojne droge kokain oduzete u Banjaluci prilikom realizacije operativne akcije „Market“.

Osumnjičeni A.N. se tereti da je, uz prethodni dogovor i organizaciju, u više navrata na području Istočnog Sarajeva od M.K. preuzimao veće količine opojne droge koju je dalje neovlašteno stavljao u promet.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će danas biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH

(BN)  Foto:MUP RS

CATEGORIES
Share This