Šta će Google moći ako se vaši kontakt podaci pojave na internetu

Šta će Google moći ako se vaši kontakt podaci pojave na internetu

Google uvodi nove alate i opcije zaštite kako bi pomogao da zadržite kontrolu nad svojim ličnim podacima na internetu. Alat „Results about you“ iako nije novost, donosi neka poboljšanja.

Pronalaženje i uklanjanje kontakt podataka iz Google rezultata pretraživanja dodatno je olakšano i automatizovano.

Nakon što u svoj Google profil unesete kontakt podatke (adresa, telefonski broj, e-mail) Google će vas obavIJestiti kada ih pronađe u rezultatima pretraživanja, uz mogućnost da zatražite njihovo brisanje.

Alat „Results about you“ (Rezultati o vama) koji je predstavljen prošle godine ostaje u svom izvornom obliku i zadržava sve postojeće opcije.

Ono što je novo je da više ne morate ni da izvršite pretragu svojih ličnih podataka, nego će to Google raditi automatski prema onome što se nalazi u vašem Google profilu.

Rezultati koje Google pronađe biće prikazani u novoj kontrolnoj tabli, putem koje će biti moguće poslati zahtjev za njihovim uklanjanjem. Važno je znati da uklanjanje sadržaja iz Google pretraživanja ne uklanja sadržaj uopšteno s veba ili drugih pretraživača, navedeno je u objavi.

Alatka je trenutno dostupna samo u SAD-u na engleskom jeziku, a radi se na tome da uskoro bude omogućena za nove lokacije i više jezika.

(B92)

CATEGORIES
Share This