Dodik: Srpska i Srbija istrajne da odbrane dejtonsku poziciju

Dodik: Srpska i Srbija istrajne da odbrane dejtonsku poziciju

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Srpska i Srbija ostati zajedno i istrajne da odbrane dejtonsku poziciju bez obzira na sve pritiske, sankcije predstavnicima institucija Republike Srpske i sva klevetanja koja dolaze iz političkog Sarajeva.

Dodik je napisao na „Instagramu“ da je dvodnevna posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog rukovodstva Srbije pokazala da Srpska i Srbija imaju najbolju moguću saradnju i da je zajednički cilj što više projekata u okviru specijalnih paralelnih veza, da one budu sadržajnije i u obostranom interesu.

On je naveo da saradnja Srpske i Srbije nije uperena protiv nekog trećeg u BiH i da je potpuno siguran da je Srbija prijatelj svima u BiH.

„Zajedno smo na Petrovačkoj cesti i u Prijedoru obilježili Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u pogromu `Oluja`. Srbi su jedan narod i moramo kao narod da njegujemo kulturu sjećanja na sva stradanja, kao što je progon Srba iz Krajine, radi naše djece i njihove budućnosti“, dodao je Dodik.

Protekle sedmice Dodik je prisustvovao u Rudom početku radova na izgradnji hidroelektrane „Mrsovo“, te svečanoj akademiji u Banjaluci povodom 80 godina „Glasa Srpske“.

(Nezavisne)
CATEGORIES
Share This