Merak – hit bečke gastronomske scene

Merak – hit bečke gastronomske scene

Maleno, ali sa ukusom. Ovako bi se najbolje mogao opisati gril Merak. Iako na jelovniku nemaju preveliki izbor, riječ je o jelima najvišeg kvaliteta, svježe pripremljenim.

“Kvalitet naših proizvoda nam je veoma važan. Meso koje koristimo uglavnom nabavljamo ovdje, u Austriji”, riječi su vlasnika Mirnela Sadovića iz Bosne i Hercegovine.

Glavno jelo ovog savremenog grila svakako su ćevapčići, o kojima sam vlasnik kaže:

“U poređenju sa drugim, sličnim mjestima, mi koristimo isključivo teletinu i to se osjeti. Takođe, veoma bitno po čemu se raspoznajemo je ćumur. Iako je potrebno čak tri sata da se gril na ćumur pripremi, vjerujte, vrijedno je”, kaže on.

Od fudbalera do ugostitelja: Ipak, gastronomija nije oduvijek bila Mirnelov izbor. Rođen u Bosni i Hercegovini, dugo se bavio fudbalom. Ali prije otprilike šest godina odlučio je da osnuje Merak. Zajedno sa timom koji su činili šest sjajnih ljudi, uspio je da se proslavi na bečkoj gastronomskoj sceni posljednjih godina. Mali restoran je već nekoliko puta nagrađivan kao najbolji balkanski restoran ulične hrane u Beču.

Pored ćevapčića, tu su razne druge varijante roštilja poput kobasica, piletine i burgera. Ipak, bitno je naglasiti da u Meraku možete popiti i tradicionalno kafu iz BiH, jogurt, ali i balkansko omiljeno piće “koktu”.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This