Kako je Mikonos postao prestonica noćnog života na Egejskom moru (FOTO)  Mikonos je ostrvo sa jedinstvenom istorijom klabinga, koje posjeti na hiljade klabera godišnj

Kako je Mikonos postao prestonica noćnog života na Egejskom moru (FOTO) Mikonos je ostrvo sa jedinstvenom istorijom klabinga, koje posjeti na hiljade klabera godišnj

Mikonos je ostrvo sa jedinstvenom istorijom klabinga, koje posjeti na hiljade klabera godišnje kako bi doživjeli fantastične klubove i uživali uz muziku svjetskih di džejeva poput Armina van Burena, Dejvida Moralesa, Tiesta, Nine Kravec, Pegi Gu i drugih.

Ostrvo je smješteno u Egejskom moru i pripada grupi Kiklada. Mikonos je bio naseljen još od petog vijeka p.n.e. i za sobom vuče dugu i bogatu istoriju.

Ovo ostrvo 50-ih godina prošlog vijeka postaje nezaobilazna džet-set destinacija i simbol luksuznog odmora. Veliki broj poznatih, poput holivudskih zvijezda, umjetnika, intelektualaca, brodovlasnika, političara, bacili su sidro u kristalno čisto more pored glavnog grada Mikonosa, Hore, i partijali do jutarnjih sati kako bi iskusili nezaboravne trenutke ovog kosmopolitskog ostrva.

Klubovi

Klubovi su ovdje jedna od najvećih turističkih atrakcija, koji pružaju dnevne i noćne zabave. Turisti mogu uživati u velikom broju klubova kao što su ,,Cavo Paradise Club Mykonos”, ,,Paradise Beach Club Mykonos”, ,,Void Club Mykonos” i mnogi drugi.

Svoj procvat klubova Mikonos duguje poznatim Atinjanima i svjetskim umjetnicima koji 60-ih godina prošlog vijeka počinju da dolaze u velikom broju. Današnje vrijeme se nešto promijenilo, pa na ostrvu možete vidjeti ljude različitog staleža, ali su opet brojniji ovi sa debelim novčanikom. Ova destinacija privlači i veliki broj mladih koji su spremni da partijaju tokom dana i noći trošeći novac u prestižnim barovima, restoranima, klubovima i radnjama visoke mode.

Za one koji žele romantičnije večeri tu je dio poznat pod nazivom ,,Mala Venecija” sa sjajnom ponudom barova i restorana, kao i pogledom na kristalno čisto more. Ako ste spremni da odvojite veću svotu novca i ludujete do jutarnjih sati uz zvukove EDM-a, house-a i techno-a, onda je ovo sigurno destinacija za vas.

Pogled na kristalno čisto Egejsko more

“Cavo Paradiso Club Mykonos” je jedan od najpriznatijih klubova muzičke industrije, koji je ocijenjen od strane umjetnika i klabera kao mjesto sa sjajnom muzikom i garantovanim provodom. Nalazi se na magičnom mjestu, na litici koja je visoka oko 30 metara i tako nudi pogled na kristalno čisto Egejsko more, koje se stapa sa plavim letnjim nebom. Atrakcija kluba je bazen koji ima oblik ostrva Mikonosa, iza kog se pruža kristalno plavo more i kao takvo predstavlja instagram senzaciju. Bazen ujedno predstavlja i mjesto za jedinstven doživljaj vatrometa koji se priređuju u toku ,,Full Moon“ partija.

Ovo mjesto, pored toga što ima predivnu lokaciju, ugošćuje i najveće DJ-eve današnjice, koji garantuju odličan provod, i gdje ćete doživjeti potpuno ugođaj tokom odmora. Klub je otvoren od aprila do oktobra tokom koga nudi veliki broj zabava. Ovaj klub je jedinstven spoj savremenog dizajna i prirode, koji će učiniti da se osjećate kao dio prirode dok uživate u izlasku sunca. Pogled vas vodi ka veličanstvenom ostrvu Delos, koje je na listi baštine Uneska i rodno mjesto Apolona.

Zabava po nivoima

Druga vrsta kluba je “Void Club Mykonos”, koji je idealan da predstavi noćni život Mikonosa. To je klub sa zanimljivim dizajnom, raspoređen na nekoliko nivoa. Prvi nivo sadrži dva bara između kojih je prazan prostor, koji je predodređen za plesni podijum, a ispred koga se nalazi bina za DJ-a. Drugi nivo pruža pogled na plesni podijum sa svojim radijalno raspoređenim stolovima koji nude besprijekorni ketering za svakog gosta. Treći nivo je rezervisan za one sa najdubljim džepom, a raspoređen je tik iznad bine i pruža zadivljujući pogled na čitav klub. Stolovi su veliki separei koji koji imaju veliki broj mjesta, kao i svoje privatne barove. Ovaj klub je mješavina starog i savremenog dizajna i arhitekture, a  kroz igru svjetlosti i zvukova tokom nastupa DJ-eva čini nezaboravno iskustvo ludog provoda.

Najlakši način da dođete do ovog glamuroznog ostrva je avionom iz Atine, gdje možete pronaći jeftine avio karte, ako ih rezervišete malo ranije. Lozinka za ulazak na ovo ostrvo je pozitivna energija, puno dobrog raspoloženja i višak para na bankovnom računu.

(Srpskinfo)

CATEGORIES
Share This