„Svijet zna da se teroru može suprotstaviti“ Zelenski apeluje da kašnjenje u isporuci naoružanja za Ukrajinu dovodi do gubitka života

„Svijet zna da se teroru može suprotstaviti“ Zelenski apeluje da kašnjenje u isporuci naoružanja za Ukrajinu dovodi do gubitka života

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da kašnjenja u isporuci oružja i sistema protivvazdušne odbrane (PVO) Ukrajini dovode do gubitka života i poručio da Rusija mora da izgubi.

Svijet zna da se teroru može suprotstaviti. Svijet ima dovoljno sistema PVO, sistema zaštite od šaheda i projektila. A kašnjenje u isporuci naoružanja za Ukrajinu, PVO sistema za zaštitu našeg naroda dovodi, nažalost, do ovakvih gubitaka, do toga da lista djece čije živote Rusija oduzima stalno raste, rekao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

“Tražimo samo neophodno”

On je rekao da Ukrajina nije tražila ništa više od neophodnog da zaštiti živote, dok njeni partneri imaju unutrašnje političke igre ili sporove koji, kako je naveo, ograničavaju ukrajinsku odbranu.

– Ruski teror mora da izgubi. Ovo je fundamentalno. U Moskvi ne priznaju ništa osim sile, istakao je Zelenski. On je dodao da je tokom cijelog dana trajala akcija spasavanja u stambenoj zgradi u Odesi, koju su ruske snage noćas pogodile bespilotnim letjelicama šahed pri čemu je poginulo sedam osoba, uključujući dvoje djece.

Agencije

CATEGORIES
Share This