Dragana Čavka “izvisila”: Ministarka Zora Vidović dobila novog pomoćnika

Dragana Čavka “izvisila”: Ministarka Zora Vidović dobila novog pomoćnika

Vlada Republike Srpske na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici imenovala je Sretka Gužvića za pomoćnika ministra finansija za trezor.

Rješenje o njegovom imenovanju objavljeno je u Službenom glasniku RS od 29. decembra, a dan kasnije je stupilo na snagu.

Gužvić je kadar Socijalističke partije iz Šekovića i na mjesto pomoćnika je imenovan umjesto stranačke kolegice Dragane Čavka, piše Capital.

Podsjećamo, Čavka je za pomoćnika ministarke finansija Zore Vidović imenovana na sjednici Vlade RS održanoj 14. septembra, ali nikada nije preuzela funkciju.

Odluka Vlade RS o njenom imenovanju nikada nije stupila na snagu zato što je ministarka finansija Zora Vidović zbog negodovanja javnosti odbijala da potpiše rješenje o imenovanju i uputi ga u Službeni glasnik RS na objavljivanje.

Interesantno je da su iz Ministarstva finansija uporno odbijali da odgovore na pitanja o pomoćniku ministra za trezor. Posljednja pitanja upućena su im 20. decembra.

To mjesto upražnjeno je više od četiri mjeseca, jer je dotadašnji pomoćnik Zoran Babić još prije Čavkinog neuspješnog imenovanja napustio tu funkciju i posvetio se profesorskom poslu.

Podsjećamo, Dragana Čavka, bivša Ristić bila je pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS, a sa dužnosti je razriješena poslije opštih izbora 2018. godine.

Nezvanično, smijenjena je zato što je u izbornoj kampanji za te izbore, iako je bila funkcionerka SP, bila na skupovima Stranke za bolju budućnost BiH podržavajući tadašnjeg supruga Admira Čavku koji je bio kandidat te stranke za poslanika u NSRS.

Popularnost stekla 2020.

Širu popularnost stekla je poslije lokalnih izbora 2020. godine kada je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iznio optužbi na njen račun, između ostalog, da je sklapala ugovore o autorskom djelu i nastupala u javnom preduzeću „Akvana“ kao pjevačica benda „Čiča Gliša“.

Ona je te optužbe odbacila, a nakon što su objavljeni autorski ugovori sa njenim potpisom, pravdala se tvrdnjama da je u situacijama kada njen tadašnji muž i vođa pomenutog benda Saša Ristić nije bio u prilici da potpiše ugovor za zarađeni honorar, to činila ona, jer je bila takva praksa.

Ja od toga nisam zaradila ni marke, osim onoga što je moj tadašnji muž dobio od zarađenog honorara. Koliko se sjećam, to su bile novogodišnje ili osmomartovske zabave, kao i zabave za preduzeća pred Novu godinu – naglasila je Čavka. Prema saznanjima portala, ona se trenutno nalazi na mjestu višeg stručnog saradnika u Ministarstvu trgovine i turizma.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This