Rasturena mafija u Austriji, među njima i državljani BiH

Rasturena mafija u Austriji, među njima i državljani BiH

Prevoznička mafija, kako je nazivaju austrijski mediji, nedavno je raskrinkana u Austriji, a riječ je o prevari teškoj tri miliona evra.

Riječ je o akciji policija u Donjoj Austriji, koja je uspješno locirala i uhapsila 21 osumnjičenog, među kojima ima i državljana Bosne i Hercegovine.

Štaviše, austrijski mediji ih nazivaju bh.- austrijska grupa.

Naime, policijski službenici Državne kancelarije za kriminal uspjeli su da uđu u trag grupi koja je tri godine preko fiktivne prevozničke kompanije uspjela da uzme milione evra.

Navodno, od 2020. godine, uspjeli su da uzmu nevjerovatnih tri miliona era.

Kako prenose mediji, oni su imali više fiktivnih kompanija u Fezdendorfu i Beču, a optuženi su da su naplaćivali za posredničke narudžbe tereta unutar Evrope, ali pravi prevoznici nikada nisu vidjeli taj novac.

Takođe, prevare su vršili i preko fiktivnih faktura.

Kako stoji u saopštenju austrijske policije, uhapšeno je 20 muškaraca i jedna žena, svi su dobi od 25 do 65 godina, i svi su iz Bosne i Hercegovine i Austrije.

Klupko prevare se počelo odmotavati u oktobru mjesecu kada je uhapšen 32-godišnjak u Beču, koji je navodno i bio vođa ove organizacije.

Oni svi su optuženi za tešku trgovinsku prevaru, pronevjeru i pranje novca. Neki od osumnjičenih su djelomično priznali optužbe koje im se stavljaju na teret.

(Agencije) Foto: Globallookpress / Austrijska policija (Ilustracija)
CATEGORIES
Share This