Putin: Poštovanje žena i majčinstva „bezuslovna vrijednost“

Putin: Poštovanje žena i majčinstva „bezuslovna vrijednost“

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je ruskim ženama Međunarodni dan žena i dodao da se poštovanje žena i majčinstva u Rusiji njeguje kao „bezuslovna vrijednost“.

Predsjednik je dodao da je Međunarodni dan žena u Rusiji „uvijek ispunjen posebnom toplinom i značenjem, sa najljubaznijim, najradosnijim i najiskrenijim osjećanjima“.

– Poštovanje prema ženama i majčinstvu je za nas bezuslovna vrijednost, nešto što prenosimo s generacije na generaciju – rekao je Putin u video-obraćanju, snimljenom ispred statue ruske carice Katarine Druge Velike u Senatskoj palati u Kremlju.

Prema njegovim riječima, na današnji dan svi mamama, bakama, sestrama, suprugama, ćerkama i djevojkama upućuju riječi ljubavi i divljenja, željni da obraduju svoje najmilije, da ih zagrle i kažu nešto što možda nemaju vremena da kažu svaki dan usred brzine života, da poklone svoju ljubav, prenesu najfinija osjećanja i kažu najiskrenije riječi onima koji u njih vjeruju i čekaju ih kod kuće u vremenima iskušenja i razdvojenosti.

Putin je naglasio da mnoge stvari u životu zavise od „upornog rada i velikodušnosti“ žena i pohvalio trud koji „ulažu u brigu o djeci i u pružanju ljubavi, udobnosti i harmonije“ svojim porodicama.

On je rekao da „nepokolebljiva odgovornost“ žena, njihova sposobnost da uzmu u obzir i najsitnije detalje i sve aspekte svog posla, kao i da sve njihove najbolje kvalitete iskazane u različitim profesijama zaslužuju posebno priznanje i poštovanje.

– Drage žene, ovog novog proljećnog dana želim da vam poželim ljubav i međusobno razumijevanje sa ljudima koje volite i neka vam se vrati i neka i vas zagrije toplina koju vaša srca tako velikodušno pružaju – istakao je Putin, prenio je TASS.

IZVOR: srna.rs

CATEGORIES
Share This