Milionerka Điđi koja je ubila svog osmogodišnjeg sina pronađena mrtva

Milionerka Điđi koja je ubila svog osmogodišnjeg sina pronađena mrtva

Điđi Džordan, milionerka koja se bavila farmaceutskom industrijom i koja je osuđena za ubistvo iz nehata svog osmogodišnjeg sina, pronađena je mrtva u svojoj kući u Bruklinu, što policajci istražuju kao moguće samoubistvo, saznaje The New York Post.

Njeno tijelo pronađeno je u petak oko 12.30 u njenom stanu, prema izvorima i to samo nekoliko sati nakon što je sutkinja američkog Vrhovnog suda Sonja Sotomajor izdala naredbu kojom se očekivalo da će Điđi (62) biti vraćena u zatvor, prenosi Telegraf.

Uzrok smrti još nije utvrđen, ali izvori kažu da je na licu mjesta pronađena bilješka.

Džordan je optužena da je u februaru 2010. u luksuznom apartmanu hotela Peninsula nasilno nahranila svog autističnog sina Džuda Mira smrtonosnom dozom tableta.

Tokom čudnog šestonedeljnog suđenja, advokati njene odbrane su tvrdili da je ona ubila dječaka dok je bila u stanju ekstremnog emocionalnog poremećaja, plašeći se da će dijete ubiti njen bivši muž.

Porota na Menhetnu oslobodila ju je od najveće tačke optužnice za ubistvo, ali je Điđi proglašena krivom za ubistvo iz nehata 2014. godine.

Điđi Džordan je osuđena na 18 godina zatvora, ali je savezni sudija odbacio njenu osudu 2020. godine zbog proceduralne greške.

Sudija je nakratko zapečatio sudnicu zbog prigovora njenih advokata, a američki sudija za prekršaje Sara Kejv presudila je da, iako greška nije naštetila Điđinom slučaju, njeno pravo na pravično suđenje iz Šestog amandmana je povrijeđeno.

Džordan je izašla iz zatvora 9. decembra 2020. nakon što je odslužila više od 10 godina kazne. U to vrijeme, Kejv je naredila da je puste u kućni pritvor uz kauciju od 250.000 dolara dok se njen slučaj odvijao.

Sotomajor je u četvrtak izdala naredbu kojom je poništila prethodni od 20. decembra, dozvoljavajući Džordanovoj da ostane na slobodi uz kauciju dok je viši sud razmatrao njenu žalbu, prenosi je Law & Crime.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This