Lukašenko primljen u bolnicu, policija blokirala ulice

Lukašenko primljen u bolnicu, policija blokirala ulice

Bijeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko primljen je u bolnicu u Minsku, objavili su bijeloruski „Euroradio“ i „Belarusian Hajun“.

Kako su izvjestili, povorka automobila koja inače prati Lukašenka stigla je u bolnicu oko 19.00 sati. Tokom tog vremena prilaz bolnici je bio zatvoren, a sve okolne ulice pod nadzorom naoružanih čuvara, prenosi „Jutarnji list“

Lukašenko se posljednji put pojavio u javnosti 9. maja kad je u Moskvi, zajedno sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prisustvovao paradi za Dan pobjede. Tada su svi komentarisali kako predsjednik Belorusije izgleda prilično slabo. Za razliku od ostalih vođa koji su bili na proslavi, Lukašenka su morali da voze čak i na male udaljenosti. Zbog slabosti je propustio i službeni ručak sa Putinom.

Rojters je prenio da je Lukašenko izgledao „umorno“ i da je „nervozno cupkao nogama“, a da mu je na desnoj ruci bio vidljiv zavoj i da je uopšteno dijelovalo da mu nije dobro.

Kasnije istoga dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobjede u Minsku. Međutim, odmakao se od tradicije i nosio odijelo umjesto vojne uniforme i nije održao govor. I u posljednje dvije nedjelje prisustvovao je na veoma malo događaja.

(Blic/Jutarnji list) Foto: Tanjug/AP

CATEGORIES
Share This