Lavrov: Putin bi uskoro trebao da odobri novi koncept spoljne politike Rusije

Lavrov: Putin bi uskoro trebao da odobri novi koncept spoljne politike Rusije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin trebalo bi da u skorijoj budućnosti odobri novi koncept spoljne politike Ruske Federacije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Promjene koje su u toku širom svijeta odrazile su se i na nacrt spoljnopolitičkog koncepta. Trebalo bi da ga odobri predsjednik u skorije vrijeme. Nadamo se tome – rekao je Lavrov na sastanku sa šefovima regionalnih odjeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

On je naglasio da će Rusija nastaviti da sprovodi svoju nezavisnu spoljnu politiku.

– To je usmjereno ka svim frontivima i mi smo spremni za jednake i obostrano korisne odnose sa svima koji pokažu recipročnu spremnost. Samo pod jednakim i obostrano korisnim uslovima – istakao je Lavrov.

Lavrov je naveo da su uzaludni i apsolutno beznadežni pokušaji Zapada da nametne svoju volju svima drugima, kao i svoja takozvana pravila na osnovu kojih želi da zadrži prozapadni poredak, javio je TASS.

Prema njegovim riječima, rusko Ministarstvo spoljnih poslova će udvostručenom snagom raditi na državnim interesima, osiguravanjem povoljnih spoljnih uslova za razvoj i jačanjem državne bezbjednosti i blagostanja za Ruse.

SRNA

CATEGORIES
Share This