Opozicija „Srbija protiv nasilja“ blokirala saobraćaj

Opozicija „Srbija protiv nasilja“ blokirala saobraćaj

– Opoziciona koalicija „Srbija protiv nasilja“ večeras je nastavila proteste u Beogradu zahtijevajući da se u prijestonici Srbije ponište i ponove izbori za gradski i republički parlament.

Ispred zgrade Republičke izborne komisije /RIK/ okupili su se nezadovoljni građani kao i sinoć, među kojima je najviše studenata, a pridružili su im se i potpisnici inicijative „ProGlas“, koji su tokom izborne kampanje pozivali građane Srbije da izađu na izbore u što većem broju.

Demonstranti su blokirali saobraćaj u Ulici Kralja Milana, a protest za sada protiče mirno.

U zgradi RIK-a su poslanici koalicije „Srbija protiv nasilja“, predvođeni nosiocima liste Miroslavom Aleksićem i Marinikom Tepićem, koji su stupili u štrajk glađu, tvrdeći da od tog vida protesta neće odustati do ispunjenja zahtjeva.

Tepićeva je, u obraćanju novinarima ispred sjedišta RIK-a rekla da se na izborima u nedjelju desila „krađa epskih razmera, uvođenjem birača iz drugih država“.

Za večeras je bila zakazana i sjednica RIK-a.

Na izborima, održanim u nedjelju, 17. decembra, prema preliminarnim rezultatima, i na republičkom i na nivou grada Beograda, najviše glasova osvojila je koalicija okupljena oko vladajuće Srpske napredne stranke, dok je „Srbija protiv nasilja“, na oba nivoa, zauzela drugo mjesto.

Izborni cenzus od tri odsto na oba nivoa prešli su Socijalistička partija, koalicija NADA, sastavljena od Novog DSS-a i Pokreta obnove Kraljevine Srbije i lista „Mi glas iz naroda“, koju predvodi doktor Branimir Nestorović.

(Srna) Foto: Printskrin N1

CATEGORIES
Share This