„Naša obaveza je da čuvamo svoju državu“

„Naša obaveza je da čuvamo svoju državu“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova ni faktički, ni „de jure“, ali da želi mir sa Albancima.

Vučić je, obraćajući se građanima u Vranju, tokom posjete Pčinjskom okrugu, rekao da nikada neće biti onaj koji potpisuje nezavisnost Kosova.

– Nema predaje. Činimo sve što možemo da uvijek budemo uz narod svakog srpskog mjesta na Kosovu i Metohiji, i svuda na jugu Srbije. Naša prva obaveza je da čuvamo svoju državu, druga da čuvamo nacionalne interese, a ispred svega da čuvamo mir i stabilnost – naglasio je Vučić.

On je dodao da se geopolitička situacija u Evropi i svijetu drastičnije i dramatičnije promijenila sukobom u Ukrajini, nego padom Berlinskog zida.

Vučić je pozvao građane da podrže i pruključe se njegovom “narodnom pokretu za Srbiju” koji će, kako je rekao, biti formiran krajem maja ili početkom juna, kako bi okupilo što više ljudi, radi očuvanja Srbije, koju čekaju iskušenja u naredne dvije godine.

On je najavio ulaganja u Vranje, te dodao da će država voditi računa o Srbima u Bujanovcu, gdje su ih iz vlasti istisnuli Albanci.

Vučić je prethodno posjetio Vladičin Han, gdje se u manastiru Mrtvica sastao sa NJegovim preosveštenstvom episkopom vranjskim Pahomijem, a posjetio je i domaćinstvo Novice Stamenkovića u selu Kunovo.

Tokom dana Vučić će posjetiti i Bujanovac, gdje će posjetiti Osnovnu školu “Branko Radičević”, gdje je završena prva faza rekonstrukcije, zatim će u Trgovištu posjetiti novu vatrogasnu stanicu.

Vučić će potom u Bosilegradu posjetiti rekonstruisani vrtić “Dečija radost” i obratiti se stanovništvu, a na kraju će posjetiti Vlasinsko jezero i mjesto izgradnje kolektora otpadnih voda.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This