Luka Bojović u tajnosti napustio Srbiju

Luka Bojović u tajnosti napustio Srbiju

Bojović je u pratnji jednog muškarca, koji je nosio hiruršku masku preko lica, došao na aerodrom u ranim jutarnjim satima

Luka Bojović (49), koji je 30. novembra prošle godine deportovan iz Španije, prije tri nedelje napustio je Srbiju, prenose Novosti javlja Informer.

Bojović je početkom februara viđen na aerodromu „Nikola Tesla“ kako prolazi pasošku kontrolu, ali njegovu konačnu destinaciju za sada znaju samo najbliži članovi porodice i prijatelji.

Prema riječima dobro upućenog izvora, Bojović je u pratnji jednog muškarca, koji je nosio hiruršku masku preko lica, došao na aerodrom u ranim jutarnjim satima.

– Luka je bio obučen u sportsku garderobu sa kačketom na glavi, imao je hiruršku masku preko lica i ranac na ramenu. Čim je ušao u zgradu, uputio se prema šalteru, gdje je čekirao kartu, dok je njegov pratilac stajao nekoliko metara dalje od Luke i posmatrao ostale putnike – kaže izvor i dodaje:

– Kad je čekirao kartu, Bojović se rastao sa pratiocem i otišao na pasošku kontrolu, posle čega je odleteo iz Srbije.

Bojoviću je, inače, po policijskim procjenama, ugrožena bezbjednost, pa je u protekla tri mjeseca, od povratka u Srbiju, bio u dubokoj izolaciji. Nije želio da daje izjave za medije, niti se pojavljivao na javnim mjestima iako je slobodan pred zakonom, pošto se protiv njega ne vodi nikakav postupak i ne postoji međunarodna potjernica za njim.

Pretpostavka je da je odlučio da se preseli negdje daleko od Srbije i od očiju javnosti, gdje nije toliko prepoznatljiv kao u našoj zemlji i regionu.

Iako je Bojovićeva destinacija pod velom tajne, jedino je sigurno da nije otišao u Španiju, gdje su mu supruga Barbara i troje djece, pošto je odatle proteran prošle godine i dobio je zabranu ulaska u tu državu. Luka je, naime, još 9. februara 2012. bio uhapšen u Valensiji, nakon čega je osuđen na 18 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja, falsifikovanja isprava i nelegalnog oružja. Pošto je odslužio više od polovine kazne, španske vlasti su prošle godine obavestile našu državu da će ga protjerati.

Dok je bio u španskom zatvoru, Luki se u odsustvu sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog ubistva Branka Jevtovića Jorge 2004. i pokušaja ubistava Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su nastradali njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milan Jovičić.

Bivši Bojovićev saradnik iz „zemunskog klana“ Sretko Kalinić, koji je sa Milošem Simovićem osuđen za ta ubistva, izjavio je pred sudom da je Luka naručio ove likvidacije, navodno, kako bi osvetio likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana 2000. u tadašnjem hotelu „Interkontinental“. Kaliniću sud, međutim, nije povjerovao i Luka je pravosnažno oslobođen.

(Dan)

CATEGORIES
Share This