Luk Blek ispraćen na Evroviziju u Liverpul

Luk Blek ispraćen na Evroviziju u Liverpul

Predstavnik Srbije na “Pjesmi Evrovizije” Luk Blek danas je sa svečanosti u sjedištu Radio televiziji Srbije (RTS) ispraćen na put u Liverpul, gdje će nastupiti 9. maja u prvom polufinalu najpoznatijeg televizijskog muzičkog takmičenja.

Pred brojnim novinarima i zvanicama, Bleku je zastavu Srbije uručila prošlogodišnja srpska predstavnica na “Evroviziji” pop pjevačica Konstrakta.

– Zabavi se tamo i pokušaj da osetiš sve što se dešava. Srećno Luka – poručila je Konstrakta, prenosi Tanjug.

Blek je rekao da mu je velika čast što predstavlja Srbiju na “Evroviziji”, a izveo je prisutnimа i svoju takmičarsku pjesmu “Samo mi se spava”.

– Nadam se da će se trud isplatiti. Jedva čekam da idem tamo, da se zabavim ali i da vredno radim –  rekao je pjevač.

Glavna urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević je poželjela Bleku mnogo uspjeha u nastupu na “Evroviziji”, da krene putem Konstrakte koja je, sa pjesmom “In corpore sano”, “ostavila trag, i to ne samo u Srbiji i regionu, nego i mnogo šire.

Kovačević je napomenula da su se Blekov kreativni tim iz Srbije i Londona potrudili da naprave sve što je potrebno za njegov nastup, a  dobili su i pohvale britanskog kraljevskog para da im se dopala rekvizita srpskog predstavnika.

– Verujemo u njegovu kreativnost, entuzijazam i da će ostati budan mnogo neprospavanih noći – poručila je Kovačević.

Prisutnima u Takovskoj 10, obratio se ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač koji je podsjetio da je njegova zemlja pobijedila na “Evroviziji” prije godinu dana i stekla  pravo da bude domaćin takmičenju, što ne može ostvariti “usljed ruske agresije i punog rata”.

– Ova godina je pokazala da naša snaga leži u jedinstvu. Saveznici su nam pritekli u pomoć. Velika Britanija je preuzela odgovornost da bude domaćin i zahvalnim smo im na tome – rekao je Tolkač.

Prema njegovim riječima, Blek ima velike izglede da pobijedi.

Ambasadorka Velike Britanije Šan Makleod je istakla da je rat onemogućio Kijevu da pokaže svoje poznato gostoprimstvo i da su u znak solidarnosti sa građanim Ukrajine ponudili da domaćin “Evrovizije” bude Liverpol.

– Nije slučajno izabran. To je grad muzike, dinamične kulture i grad različitosti. Rodni grad Bitlsa –  naglasila je Makleod koja je poželjela puno sreće Bleku.

Program ispraćaja Bleka srpske delegacije koji za nekoliko časova leti za Liverpul vodile su voditeljke RTS-a Dragana Kosjerina i Kristina Radenković.

SrpskaCafe

CATEGORIES
Share This