Izbori u Srbiji – Sva biračka mjesta u BiH su spremna

Izbori u Srbiji – Sva biračka mjesta u BiH su spremna

Sva biračka mjesta u BiH spremna su da državljani Srbije, koji su se prijavili za glasanje, sutra ostvare svoje biračko pravo, potvrđeno je u Ambasadi Srbije u BiH.

Iz Ambasade su istakli da je za glasanje potrebno ponijeti važeći identifikacioni dokument Srbije.

Biračko pravo mogu da ostvare državljani Srbije koji borave u BiH, a do 25. novembra u ponoć prijavili su se putem diplomatsko-konzularnih predstavništava da glasaju u BiH.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će sutra biti održani, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasaju na 19 biračkih mjesta od 7.00 do 20.00 časova.

Iz Ambasade su naveli da se procedura glasanja u inostranstvu nije mijenjala u odnosu na prethodne izbore.

Biračka mjesta biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije i zgradi „M:tela“ u Banjaluci, u Ambasadi Srbije u Sarajevu, u Generalnom konzulatu u Mostaru, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, te u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

Državljani Srbije će biračko pravo u Višegradu moći da ostvare na biralištu u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“, u Doboju u Centru za obrazovanje i kulturu, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

Biće otvorena i dva biračka mjesta u Osnovnoj školi /OŠ/ „Vuk Karadžić“ u Bijeljini, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u OŠ „Sveti Sava“ u Loparama, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u područnoj OŠ „Vuk Karadžić“ u Branjevu.

U Prijedoru će državljani Srbije moći da glasaju u OŠ „Desanka Maksimović“, u Mrkonjić Gradu u istoimenom srednjoškolskom centru, na Palama u OŠ „Srbija“, te u opštini Novo Goražde.

(Srna)

CATEGORIES
Share This