Strašni Jokić i Denver geze Lejkerse: Nagetsi na korak od velikog finala NBA lige (VIDEO)

Strašni Jokić i Denver geze Lejkerse: Nagetsi na korak od velikog finala NBA lige (VIDEO)

Strašnu košarku igra Denver tokom kompletnog plej-ofa. Lejkersima preti metla ako se nešto u igri „jezeraša“ pod hitno ne promeni. Nagetsi su trijumfovali i u trećem meču odigranom u Los Anđelesu sa 108:119 (20:32, 35:26, 27:26, 26:35).

Opet je maestralni Nikola Jokić bio jedan od najzaslužijih za pobedu. Srpski as je meč okončao sa 24 poena, šest skokova i osam asistencija. Možda nije bilo tipl-dabla na koji je navikao ljubitelje košarke, ali to je za Somborca manje važno, s obzirom na to da se tim iz Kolorada nalazi na korak od velikog finala NBA lige.

Polse ubedljivo dobijene prve četvrtine Denvera (20:32), Lejkersi su imali spreman odgovor, pa su na veliki odmor otišli sa zaostatkom od tri razlike – 55:58.

Domaćin je pokušao sve da preokrene rezultat, ali je u četvrtoj četvrtini počišćen sa parketa od strane Nagetsa koji su pokazali da su kadri da konačno osvoje NBA.

Tima Majkla Melouna još jedna pobeda deli da postane šampion Zapada, a kako on trenutno izgleda na terenu vrlo lako može da se dogodi da Lebron Džejms i družina bude počišćena sa parketa u ovoj seriji.

Jokić je na kraju finiširao utakmicu u svom stilu, iako nije tokom nje u najboljem izdanju. Na 7.24 do kraja morao je van terena zbog četvrtog faula, ali vratio se i dotukao rivala i nervozne poslao kućama domaće navijače.

Sjajan u pobedi Denvera bio je Džamal Marej sa 37 poena. Na drugoj strani istakao se Entoni Dejvis sa 28 poena i 18 skokova, dok je Lebron Džejms dodao 23 uz 12 asistencija.

Četvrti meč na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 2.30. Nagetsi će se u slučaju pobede plasirati u veliko finale NBA lige, gde bi ih čekao pobednik serije Majami – Boston (trenutno 2:0).

(Novosti)

CATEGORIES
Share This