Šta bi Đoković mogao da izgubi izostankom sa dva Mastersa

Šta bi Đoković mogao da izgubi izostankom sa dva Mastersa

Iako je postojala mala vjerovatnoća da će Novak Đoković uspjeti na neke potvrde i papire da prođe kroz zabranu ulaska u SAD nevakcinisanim strancima, sada je to domen teorije.

Indijan Vels je već propušten, a nema sumnje da će se i Majami igrati bez njega. Sada, što bi se reklo, sumira se šteta zbog tih izostanaka.

Najbolja situacija za srpskog asa je stvorena iz katastrofalne situacije prošle godine. Novak nije ni u prošloj sezoni igrao na ova dva Mastersa, pa nema u tom slučaju ni bodove da brani.

Sve što je stekao prije toga na betonu i poslije toga na travi i šljaci se broji, dok je američka turneja svakako mogla da donese samo što još veću razdaljinu između njega i čitavog ostatka ATP karavana.

Prije svega, ono što je Đokoviću najbitnije je da ne ispadne iz ritma, ali kada je već istrpio one, sada već davne, korona dane, istrpeće i odmor u ovom martu, prenosi Telegraf.

Nema sumnje da Novak radi punom parom i van zvaničnih susreta.

Što se srpskog tenisera tiče, sezona na betonu je gotova i Monte Karlo je sljedeća luka.

Dok se okreće šljaci, i pored propuštanja čak dva Mastersa i nemogućnosti da se bori za 2.000 bodova, Đokovića bi mogao da sustigne samo jedan igrač tokom marta.

Karlos Alkaraz bi mogao da iskoristi, kao što su prošle godine on i njegov zemljak Rafael Nadal ovu administrativnu pomoć i da se ponovo smjesti na prvu poziciju.

I pored svog tog sufliranja, Alkaraz mora da osvoji prvo Indijan Vels da bi preuzeo prvu poziciju od Novaka, a onda i da odbrani titulu u Majamiju da bi se tu i održao pred obaveze na šljaci.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This