Srpska nastupa pod svojim imenom: U Trebinju otvoreno Evropsko školsko prvenstvo u odbojci

Srpska nastupa pod svojim imenom: U Trebinju otvoreno Evropsko školsko prvenstvo u odbojci

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić otvorila je sinoć u Trebinju Evropsko školsko prvenstvo u odbojci za učenike do 18 godina koje je okupilo oko 250 djece iz šest zemalja Evrope.

Čabrićeva je rekla da su takmičari i ekipe spremni, a da su organizatori bili na visini zadatka.

– Djeca koja su ovdje u pratnji svojih nastavnika i trenera imaće priliku da se upoznaju sa svim što Trebinje i ovaj dio Republike Srpske nude. Bićemo dobri domaćini – rekla je Čabrićeva.

Ona je zahvalila za podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i svima koji su učestvovali u organizaciji događaja.

Predsjednik Evropske federacije školskog sporta Željko Tanasković rekao je da je na prvenstvu prisutno 250 djece iz šest država, te izrazio zadovoljstvo što djeca imaju mogućnost da se ostvare u ovakvom ambijentu, kao i organizacijom takmičenja.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ovaj događaj veliki za grad, koji je ranije zabilježio dobre rezultate, značajno uložio u infrastrukturu, te da je nadležno Ministarstvo dalo povjerenje gradu za organizaciju ovog takmičenja.

Republiku Srpsku na ovom takmičenju, koje će trajati do subote, 27. maja, predstavljaće ekipe iz Ljubinja i Gradiške u ženskoj i ekipe iz Ljubinja i Modriče u muškoj konkurenciji.

Nakon ceremonije otvaranja nastupila je muzička grupa “Rok simfonija”, kao i orkestar trebinjske Gimnazije.

Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice do 18 godina biće održano pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a prema ranijim najavama, reprezentacija Srpske nastupiće pod svojim imenom, himnom, zastavom i međunarodnom skraćenicom, koju su prihvatile Međunarodna i Evropska federacija školskog sporta.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This