Odlična najava Srba za predstojeću NBA sezonu: Vrhunska partija Jovića u pobjedi Majamija, Rajakovićev Toronto slavio, Tristan bez minuta

Odlična najava Srba za predstojeću NBA sezonu: Vrhunska partija Jovića u pobjedi Majamija, Rajakovićev Toronto slavio, Tristan bez minuta

Predsezona NBA lige je okončana, u posljednjim mečevima pred početak prave sezone istakao se Nikola Jović koji je odigrao solidnu partiju.

 Čini se da je u potpunosti spreman da zaigra još bolje u svojoj trećoj sezoni za Majami Hit, a nadamo se da će i minutaža kod Erika Spolstre biti povećana.

Večeras protiv Memfisa je pokazao zavidnu formu, a mnoge je oduševila njegova snaga. Navikli smo da Nikola sjajno šutira sa distance, ali je protiv Grizlisa imao nekoliko izuzetno kvalitetnih prodora koju su se završili poenima.

Bio je dvofiren sa 11 poena, a sve ih je postigao u prvom poluvremenu. Njegov Majami je na kraju slavio 114:109, a u Grizlisima su mogli da budu zadovoljni što vide Dža Moranta ponovo na terenu. Imao je 17 poena.

Vjerovatno najzanimljiviji meč večeri viđen je u Vašingtonu gdje su Vizardsi u neizvjesnom meču savladali Njujork Nikse rezultatom 118:117. Za srpske ljubitelje NBA lige, najvažnija je informacija da Tristan Vukčević nije igrao, odlukom trenera. Sada ostaje da se vidi kakva će njegova uloga biti kada počne sezona, ali kako je ova predsezona neki pokazatelj, uloga neće biti velika.

Što se Niksa tiče, oni su sada opčinjeni pitanjem kako će tim izgledati sa Karlom Entonijem Taunsom? On je na ovom meču imao 22 poena i 12 skokova. Efikasniji od njega bio je Džejlin Branson sa 27 poena, ali dobra partija ovog tandema nije bila dovoljna za trijumf.

Bez Džoela Embida, Pola Džordža i Tajrisa Meksija koji je igrao samo pet minuta, meč Filadelfije i Orlanda nije izazvao previše pažnje. Tim sa Floride je slavio ubjedljivo 114:99. Istakao se Paulo Bankero sa 21 poenom. Od ovog momka se ove sezone očekuje da u potpunosti preuzme lidersku ulogu, a da najveću pomoć ima u Francu Vagneru.

Što se Filadelfije tiče, zanimljivo je da istaknemo Geršona Jabuselea koji je imao devet poena za 17 minuta na parketu u poraženom sastavu

Toronto Darka Rajakovića je savladao Bruklin Netse 116:112 a sve oči su bile uprte u Bena Simonsa. Momak koji je nekada bio Ol star dok je nosio dres Filadelfije sada pokušava da se vrati na parket i zaigra na visokom nivou. Večeras je imao samo četiri poena, uz osam skokova i šest asistencija za 25 minuta na parketu.

Slijedi nekoliko dana pauze, a akcija počinje u noći između utorka i srijede kada Boston Seltiksi budu igrali protiv Njujork Niksa.

Agencije

CATEGORIES
Share This